Festa de les marededéus trobades a l'Ermita de Les Arenes
Festa de les marededéus trobades a l'Ermita de Les Arenes
08/08/2018 Actualitat
Litúrgies de Festa Major

Repicada de campanes, misses en honor a Sant Esteve, festa de les marededéus trobades i trobada de tardor al Puig de la Creu

Festa Gran és sinònim de gresca i diversió. Però entre les 107 activitats que es duran a terme entre els 5 a l’11 de setembre a Castellar del Vallès també hi ha cabuda pels actes més tradicionals, com les litúrgies o els oficis solemnes.

 

La primera activitat religiosa tindrà lloc divendres 7 de setembre. A partir de les 20 hores, les campanes de l’Església de St. Esteve i la Capella de la Verge de Montserrat faran la repicada general de campanes anunciant les festes i missa vespertina. Històricament les campanades han marcat el tarannà d’una població. Presents encara en el dia a dia de la nostra vila, ens marquen amb el seu so diverses referències, com ara les horàries i els tocs religiosos. Com cada any, les campanes de l’església de Sant Esteve i de la capella de la Verge de Montserrat repicaran a partir de les 8 del vespre per anunciar-nos l’inici de la Festa Major de Castellar del Vallès. Tot seguit, s’oferirà la missa vespertina a la Parròquia de Sant Esteve.

 

L’endemà, a partir de les 11.30 hores, l’Ermita de la Mare de Déu de les Arenes acollirà la Festa de les marededéus trobades. El 8 de setembre es celebra als Països Catalans el dia de les Marededéus trobades. Per a la celebració, els Amics de l’Ermita de les Arenes han previst una Missa solemne a les 11.30 hores i una cantada d’havaneres amb el grup Port Vell, a les 13 h. La festa commemora el naixement de la Mare de Déu i també simbolitza la troballa de figures de fusta que s’havien amagat abans de la invasió musulmana i que es van retrobar. Són Marededéus trobades, entre d’altres, la Mare de Déu de Montserrat, la Mare de Déu de Queralt, la Mare de Déu de Núria i la Mare de Déu de Meritxell.

 

Diumenge 9, a les 12 hores, l’Església de Sant Esteve acollirà un ofici solemne en honor de Sant Esteve, patró titular de la parròquia amb la veneració de les relíquies i cant dels goigs.

 

I diumenge 15, i com a cloenda de Festa Major, tindrà lloc la Trobada de Tardor al Puig de la Creu, a partir de les 9 hores i fins les 13.30. S’organitzarà un matinal de portes obertes, esmorzar i activitats diverses. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris