08/11/2018 Actualitat
Les ratafies més bones, aquest divendres

El jurat farà públic el veredicte per valorar les preparacions que més han agradat al concurs 'L'Estevet'

Redacció

Aquest divendres que ve, 9 de novembre, a les 21 hores, finalitza el termini de presentació de ratafies casolanes que optin a premi del primer concurs ‘L’Estevet’ de ratafia casolana de Castellar del Vallès, organitzat conjuntament pel Centre Excursionista Castellar, La Pedra Fina i Cal Gorina i que consisteix en un concurs que pretén fomentar l’elaboració de ratafia casolana i destacar-ne aquelles que, segons el criteri del concurs, siguin considerades les millors.


Encara obert fins al vespre d’aquest mateix divendres, cada concursant podrà presentar una única ratafia casolana. La quantitat de ratafia serà d’un petricó, més o menys 1/4 de litre. La ratafia s’ha de presentar en un envàs de vidre amb tap de suro.


La beguda inclou nou verda com a ingredient indispensable de la ratafia catalana casolana. Està elaborada amb base d’aiguardent (també s’accepten cremes anisades) i ha d’estar elaborada pel participant, ser una ratafia original seva.
El paisatge castellarenc ha estat marcat per la vinya des de fa almenys 2.500 anys, un paisatge que canviat cap a bosc des de l’inici de la fil·loxera. El vi castellarenc no era de gaire bona qualitat i la producció es destinava, principalment, a la producció d’aiguardent.


Amb l’esperit de reivindicar aquesta tradició de bosc i aiguardent s’ha promogut aquest concurs,  que reconeix l’afició de moltes persones d’aquest poble que, anualment, recol·lecten els ingredients per a l’elaboració de la ratafia.

Comparteix
M'agrada
Comentaris