L'Estel Capdevila i l'Àlex Félix són dues de Les Espurnes de l'ETC
L'Estel Capdevila i l'Àlex Félix són dues de Les Espurnes de l'ETC
06/08/2018 Actualitat
Les espurnes que encenen la Festa Major

L'Àlex Félix i l'Estel Capdevila són dues de les espurnes fundacionals de la colla infantils de diables de l'ETC

R.Gómez

El foc sempre és un dels protagonistes de la Festa Major de la vila. Tant divendres amb la Mascletà (22.15h pla. Fàbrica Nova) com dissabte amb el Correfoc (21.30h ETC) la vila vibrarà amb la Colla de Diables de l’ETC i les colles convidades de Terrassa i Sant Feliu de Guíxols. Diumenge serà el torn del Correfoc Infantil (21.30h pla. del Mestre Gelonch) amb la colla infantil de Diables de l’ETC de Castellar, Les Espurnes, i les colles infantils de Castellterçol, Les Franqueses del Vallès i Sant Feliu de Codines. L'Actual entrevista dues de les espurnes que protagonitzaran la Festa Major.

 

L’Estel Capdevila (13 anys) i l’Àlex Félix (12 anys) són dues de les espurnes fundacionals de la colla infantil de Diables de l’ETC. La seva història d’amor amb el foc va començar fa sis anys, de ben menuts. L’Àlex recorda que quan tenia sis anys, abans de sumar-se a la colla de Les Espurnes, li feien “molta por els petards”. “Els meus pares m’hi van apuntar perquè em deixessin de fer por i també perquè em divertís els dissabtes”, explica l’Àlex. “Uns dies després de començar a ser espurna em vaig adonar que no n’hi havia per tant”, afegeix el jove. “Veure el foc de prop és molt impressionant perquè és com veure un quadre en directe”, apunta l’Àlex.


Totes dues espurnes coincideixen que no se li ha de perdre el respecte al foc i que cal respectar sempre les mesures de seguretat. De fet, la colla infantil no manipula directament els petards. Els menors van acompanyats d’adults que s’encarreguen d’instal·lar i d’encendre els artefactes. “Al correfoc has d’anar ben tapat, amb un calçat tapat, sense forats, que protegeixi els peus. Màniga llarga i protegir el coll i els cabells, això també és important”, recorda l’Estel. Amb tot, això no evita que de vegades els diables s’emportin algun ensurt. “El primer correfoc que vaig fer se’m va escapar una espurna i em vaig cremarun mica el braç. Però de seguida vaig reaccionar i vaig seguir endavant”, reconeix l’Estel.


Les Espurnes han participat a correfocs d’altres poblacions com Vilafranca del Penedès o Ripollet. Ara, s’apropa la cita més esperada, la Festa Major de Castellar. “Vas a passar-ho bé i vols que la gent que et vas trobant i que coneixes que també s’ho passi bé”, diu l’Estel.  “El moment que més m’agrada és el del pa amb tomàquet i botifarra, just després del correfoc. És quan et relaxes i t’ho passes bé amb la colla. Fem molta pinya”,  assegura l’Àlex.

Tant l’Estel com l’Àlex saben que volen fer el pas cap a la “colla dels grans”. Però encara hauran d’esperar fins els 15 anys, per fer de tabalers, o fins els 18 anys per ser diables de ple dret.

Comparteix
M'agrada
Comentaris