A7 8495_617x412
La Cooperativa d'Habitatge Can Carner va organitzar una jornada de portes obertes Quim Pascual
16/10/2019 Actualitat
La Masia de Can Carner, un dipòsit d'il·lusions

La cooperativa que va adquirir l'habitatge va celebrar-ho amb una jornada de portes obertes que va aplegar unes 300 persones

G.Plans

El Miquel ressegueix amb la mirada les parets i imagina una nova fisonomia per a l’espai: “Això d’aquí serà una biblioteca”. Sense ningú vivint-hi, encara, la Masia de Can Carner és un dipòsit d’il·lusions. El que és ara un racó ple d’ombres i pols, potser d’aquí a un temps serà una bugaderia comunitària. Uns quants totxos podrien anar a terra i hi hauria un ascensor que travessaria l’edifici amunt i avall. La barana, plena d’identitat, no es tocarà. Al corral, allà on probablement anys enrere hi havia gallines i porcs, encara està per veure què s’hi farà. Les habitacions buides s’ompliran i deixaran de ressonar. La terra, recentment sembrada, serà un hort per acolorir la taula.

 

 

 A7 7672

Un cartell de benvinguda va rebre els visitants a la Masia de Can Carner - Q.Pascual

 

 A7 8456

Durant el matí, es va oferir una mica de menjar i beguda als visitants - Q.Pascual

 

 

L’espai de Can Carner s’ha convertit en un projecte per anar construint mica en mica el futur d’una dotzena de famílies que hi aniran a viure d’aquí a un temps. Hi ha tot tipus de famílies, de naturalesa diversa i dedicades a diferents sectors professionals; i la persona més gran del grup té 77 anys, la més petita en té 1.

 

“L’interior de la masia principal quedarà redistribuït en dotze espais privatius, un per a cada família. També hi haurà espais comunitaris, com una cuina menjador, una bugaderia, una sala de cures, una biblioteca... A fora, hi ha molts altres edificis per convertir-se en un magatzem, un traster, tallers... I després hi ha l’antiga masoveria, que encara no n’hem decidit el seu ús”, desgrana el Miquel Vallmitjana, un dels socis de la Cooperativa d’Habitatge Can Carner.

 

 

 

 

El primer gran pas

 

“Hem fet el primer pas, que és la compra. El següent serà la rehabilitació, que encara tardarà. I entremig, totes les famílies hem de decidir els espais que hi haurà i com ens hem d’organitzar internament”, explica Vallmitjana. La cooperativa serà la propietària de la Masia, i no les famílies. El que es busca és un habitatge en mode de sessió d’ús, sense especulació del preu del sòl. Per altra banda, l’espai servirà per desenvolupar projectes d’agroecologia basats, sobretot, en l’autoconsum.

 

 

 

 7R 0663

L’espai servirà per desenvolupar projectes d’agroecologia basats, sobretot, en l’autoconsum - Q.Pascual

 7R 0714

Piscina buida al costat de l'hort de la Masia de Can Carner - Q.Pascual

 

 

Aquesta passa de gegant de la cooperativa per comprar l’espai, que es va fer ajudant-se de la campanya de finançament ‘Arrelem Can Carner’, va celebrar-se amb molt il·lusió el diumenge passat. La jornada va servir per mostrar la masia i va acollir unes 300 persones durant tot el dia, entre les quals personalitats del món cooperatiu, com l’economista Arcadi Oliveres. A grups d’entre 10 i 20 persones, la majoria de les quals familiars propers i gent que ha participat en la campanya de finançament, se’ls ensenyava l’habitatge.

 

Amb la il·lusió de qui té imaginació, molta feina a fer i ganes de fer-la ben feta, Vallmitjana encara el futur optimistament: “La feina prèvia ens diu que ens en sortirem, hem treballat colze a colze. La diversitat de les famílies ens fa millorar”.

 

 

 7R 0814

La jornada va acollir unes 300 persones, entre les quals l’economista Arcadi Oliveres - Q.Pascual

 A7 8325

A la jornada de celebració, van assistir-hi familiars propers i altres persones que han contrinuit al finançament de l'habitatge - Q.Pascual

 

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris