Algunes mones que han creat els pastissers locals
Algunes mones que han creat els pastissers locals. || GEO
18/04/2019 Actualitat
L’espera amb delit de la Pasqua

Les pastisseries locals s’afanyen a fer les millors creacions de mones de xocolata

La tradició de Pasqua marca que els padrins regalin als seus fillols una mona el Diumenge o el Dilluns de Pasqua, una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre i altres llaminadures, amb ous durs a sobre, però a Catalunya, amb el temps, els ous es van tornar de xocolata i a la fi van esdevenir la base de la mona. La presència de l’ou de Pasqua és present a tot Europa, des d’Anglaterra fins a Ucraïna, com a símbol de la fecunditat i la multiplicació de les espècies. Amb el temps, els ous de xocolata han evolucionat cap a creacions més originals que segueixen, en alguns casos, els gustos dels fillols.


UNICORN I ‘FORTNITE’
Si hi ha unes figures triomfen que clarament aquest any entre les creacions dels pastissers locals són l’unicorn i els personatges del videojoc Fortnite. A aquests personatges s’hi han d’afegir “els PJ Masks, la Vampirina, Ladybug, Los Lunis i Lego”, explica Isabel Gutiérrez, de la Pastisseria Sant Jordi.

 

Elaboració dels ous de xocolata des de la pastisseria Sant Jordi

Elaboració dels ous de xocolata des de la pastisseria Sant Jordi. ||GEO

 

Juan Pardo, de la Pastisseria Villaró, ha optat enguany per dissenyar “castells diferents respecte a altres anys, ous asteques, girafes, ratolins, elefants i peixos, a més dels unicorns, pels quals estan bojos els nens i nenes”. Totes aquestes creacions es poden contemplar a la rebotiga de l’establiment. Aquests dies, la pastisseria del carrer Major ja comença a atendre els primers encàrrecs, alguns de fora de Castellar del Vallès.

 

12 Villaró

Alguns dels elements ornamentals de les mones de Pasqua a la Pastisseria Villaró.|| GEO


En canvi, el mestre xocolater Joan Muntada, de la Pastisseria Muntada, reconeix que a part de la moda de l’unicorn, “el personatge de moda ja no existeix, ha passat a la història” . A la Pastisseria Muntada des de fa tres anys fan una col·lecció d’animals elaborada amb ous i esferes “pensada perquè la gent vegi com fas les creacions, que d’altra banda són úniques”, reconeix  Joan Muntada. Enguany, han elaborat balenes, conills, un pollet que surt de l’ou, granotes, abelles, un os panda i un mico. La temàtica del Barça continua sent una de les més sol·licitades per Pasqua  i, a part de la pilota d’or amb Messi, “enguany hem fet un ou blaugrana”. També han realitzat ous amb plomes, amb forma d’ou ferrat, “un ou com si estigués lligat amb un cordill o un ou com si es tractés d’una paleta de color”.

 

12 Muntada

El mestre pastisser Joan Muntada donant els últims retocs a les seves creacions. || GEO


Des de la Pastisseria Andreví, admeten que “els primers encàrrecs ja es van fer la setmana passada, encara que esperem més encàrrecs a principi de l’altra”, assegura Marc Andreví.  Hi ha mones de xocolata de diferents formats “perquè els clients puguin triar la seva elecció”. En funció de la mida de la mona, els padrins “amb la figura ja fan i altres  que fan la comanda amb el pastís i tot”. Muntada assegura que  els encàrrecs que es fan “ja que es demanen coses grosses, s’acostuma a acompanyar amb pastís”. El pastís que serveix de base de les mones de xocolata “pot ser de gema, de sara, que és una de les més demanades, o de trufa”, assenyala Gutiérrez. 

 

04 Andreví

Marc Andreví, de la pastisseria Andreví, a l'obrador amb algunes mones. || GEO

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris