10/10/2018 Actualitat
Junts per Castellar demana més aparcaments a la zona del carrer Nou

La formació política ha lliurat a l'equip de govern una esmena als pressupostos de 2019 que concreta aquesta petició

R.Gómez

Junts per Castellar presentarà una esmena als pressupostos municipals de 2019 perquè es creïn  noves places d’aparcament per als veïns de la zona del carrer Nou, Sant Llorenç, Canyelles i Escalfet. Segons van explicar des de Junts per Castellar en una roda de premsa a peu del carrer Nou, dimarts passat, la proposta sorgeix arran d’una reivindicació dels veïns d’aquesta part del nucli antic. “Hem pogut constatar que hi ha consternació per part dels veïns en relació a l’escassetat de places públiques d’aparcament. Molts veïns m’han comentat que han de caminar una distància de fins 400 o 500 metres diàriament per aparcar i anar a buscar el cotxe, perquè d’altra manera han d’aparcar-lo a sobre de la vorera i això és una multa de 200 euros”, assegura Pau Castellví, alcaldable de Junts per Castellar.


Així, des de la formació proposen dues opcions per tal de crear noves places d’aparcament. D’una banda, fer un aparcament al carrer Canyelles cruïlla amb Sant Llorenç, i de l’altra, “fer un aparcament a la zona superior del carrer Nou, on actualment hi ha un dipòsit del regadiu de Canyelles”, exposa Castellví.


Des de la formació local apunten que la manca de places públiques d’aparcament, no és una problemàtica que afecti només la zona del nucli antic. “És un problema que molts veïns del poble estan vivint. S’han fet obres que en alguns casos han significat una pèrdua de places públiques d’aparcament que ha d’estar compensada amb la creació de noves places”, afegeix Castellví. En aquest sentit, l’alcaldable de Junts per Castellar posa l’accent en què la zona del nucli antic “és la que més s’ha ressentit per les obres”. Amb tot, Castellví afegeix que “hi ha llocs en què aquest repte” quant als aparcaments, “existia abans de les obres”.


Tanmateix, a més d’estar tramitant aquesta esmena, Castellví va entregar dimarts passat al tinent d’alcalde Joan Creus,  - en el marc de l’audiència pública dels pressupostos-, una carta que ja compta amb una quarantena de signatures de veïns de la zona en què expressen les seves demandes en referència a les places d’aparcament. L’alcaldable de Junts per Castellar,  va detallar que també s’ha obert una petició al canal Change.org, amb la mateixa reivindicació veïnal.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris