05  Joves_950x634
Guillem Seuba i Alexia Bermejo als estudis de Ràdio Castellar. || M. POVEDA
27/05/2022 Actualitat
Els joves fan les Amèriques

Alexia Bermejo i  Guillem Seuba comencen l'any que ve a les universitats de Louisiana i Califòrnia

Jordi Rius

Acabat el batxillerat, molts joves han de decidir el seu futur. Alguns opten per iniciar-se en le món laboral, d’altres seguir estudiant a través de l’FP o ingressar a la universitat. Dins d’aquest tercer supòsit, hi ha els estudiants Alexia Bermejo i Guillem Seuba, que l’any que ve estudiaran a les universitats de Louisiana i Berkeley respectivament.


L’Alexia, de 17 anys, és del Sant Llorenç Savall i enguany acaba segon de batxillerat a l’INS Castellar. És jugadora de l’equip sènior femení del Sabadell, encara que de vegades juga al juvenil. L’any que ve començarà el curs a la Louisiana State University. “Quan vaig començar a dir que m’agradaria estudiar a l’estranger, vam contactar amb l’agència I-con Sports i allà em van ajudar en tot el procés”, explica l’Alexia. Entre el conjunt de coses que va haver de preparar hi havia presentacions de vídeos per enviar a les universitats o la selectivitat americana. “Quan em van trucar les universitats, vaig seleccionar la que volia i em van donar la beca”, assegura la jove. L’Alexia també va participar en el projecte Study and Play de la Fundació Rafa Nadal i la van seleccionar. “Per la beca, més diners m’aniran bé”, afegeix Bermejo, que encara no ha escollit quina carrera ha de fer “potser Biologia, Infermeria o alguna cosa relacionada amb la fisioteràpia, m’haig de decidir abans de l’agost. Si no m’agrada el que he triat, puc canviar tant d’assignatures com de carrera, és un benefici per a mi com ho plantegen allà”.


Guillem Seuba ja està estudiant el grau de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Barcelona i l’any que ve participarà en el programa de mobilitat internacional Global UB. I ha triat el campus de Berkeley de l’UCI de Califòrnia per fer tercer curs de Comunicació Audiovisual. “Em paguen la matrícula, que és caríssima, però viure allà també ho és. He aconseguit una beca Oriol Papell, estic treballant de professor d’anglès, faig obres de teatre per a nens en anglès per seguir estalviant. Amb tot això, crec que un any puc mantenir-me, més ja és més difícil”, adverteix Seuba.  Una vegada a les seves respectives universitats, tenen l’opció de treballar dins dels campus però, en cap cas, fora de les instal·lacions acadèmiques.


Seuba espera que la seva estada a Berkeley li serveixi per fer-se un futur en el sector de l’animació, tant en el món del cinema com en el de la publicitat. En el cas de l’Alexia, tot i que el futbol –el soccer en anglès– no és gaire popular “i no sé si hi ha gaire qualitat i com són les jugadores, el que és cert és que cuiden molt els equips femenins i els donen molt suport”.


SUPORT DE LES FAMÍLIES
Tant en el cas de Bermejo com el de Seubas hi ha hagut un gran suport per part de la família. “He tingut molt suport, sempre estic amb la meva família i el canvi serà molt dur, però tots em diuen que marxi i que m’ho passi bé”, assegura l’Alexia.


En el cas de Seuba, la família està molt orgullosa del pas que ha fet l’estudiant. “Recordo que quan els ho vaig dir, els primers deu minuts van ser d’eufòria i al minut onze ja van obrir una pestanya a internet sobre com aconseguir diners ràpidament”. Ara constata que “ja estem més tranquils amb les beques i estan molt contents que vagi als Estats Units”.


Respecte a les opcions d’adaptació a l’ambient i a la forma de fer nord-americanes, l’Alexia ho té clar: “Sembla que hagi nascut al lloc on no tocava per com soc jo. Sempre m’han agradat més les coses d’allà, tant les pel·lícules, que sempre miro en versió original subtitulada, per les festes que fan... sempre m’ha semblat una gent interessant”


En canvi, el Guillem pensa el contrari i té l’esperança de “fer el mínim possible d’amistats americanes, però sí d’arreu del món. Berkeley és molt internacional. La gràcia és que els Estats Units és un  país multicultural i multinacional  i que tu mateix et fas una mica la cultura d’allà”. Tampoc és gaire seguidor de grans esdeveniments esportius com el futbol americà. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris