Ignasi Giménez, cap de llista de Som de Castellar-PSC, a l'entrevista a Ràdio Castellar
Ignasi Giménez, cap de llista de Som de Castellar-PSC, a l'entrevista a Ràdio Castellar
21/05/2019 Actualitat
Ignasi Giménez: "En aquestes eleccions el que es vota és a la persona"

Entrevista al cap de llista de Som de Castellar-PSC, Ignasi Giménez

Ignasi Giménez es presenta amb Som de Castellar-PSC per revalidar un quart mandat al capdavant de l'alcaldia. Pots escoltar l'entrevista íntegrament aqui sota.

 

 

· Com ha anat la campanya? 
Estem fent el que sabem fer i que forma part del nostre ADN. A Som de Castellar ens agraden les campanyes de molta proximitat, porta a porta, carrer a carrer, plaça a plaça. I és el que estem fent: una campanya per demanar novament la confiança als ciutadans de forma molt personal. I la veritat és que m’ho passo molt bé. 

 

· Les forces independentistes semblen coincidir en aquesta campanya a demanar el vot per promoure el canvi de govern a Castellar. Considera que només podrà revalidar el govern si torna a tenir majoria absoluta?
El nostre equip genera confiança i la confiança l’acaben generant les persones. Crec que en els partits no hauria d’existir un pensament unidireccional. Sempre he volgut representar un projecte polític molt transversal on s’hi reconegui molta gent i on càpiga tothom. Sempre dic el que crec i el que penso. De moment ningú m’ha cridat a l’ordre ni ho acceptaria. Ara el que toca és veure què passa diumenge i que cadascú faci les seves propostes.

 

· El 28 d’abril va guanyar el PSOE les eleccions generals i el PSC va ser la segona força més votada a Catalunya. Es pot beneficiar Som de Castellar d’aquests resultats?
Continuo pensant que el nostre és un projecte local, les persones compten moltíssim més que les propostes ideològiques que poden haver-hi al darrere. Per tant, jo desvincularia les eleccions municipals de qualsevol altres eleccions o resultats. Sempre es diu que en aquestes eleccions es vota a la persona, Castellar podria ser un exemple. O Sabadell, amb el mític exemple d’Antoni Farrés, una ciutat on els resultats eren ben diferents en funció del tipus d’elecció. I, sincerament, crec que això és sa i saludable que passi.


  · Quines expectatives té per al 26-M?
Tenir una majoria suficient per poder continuar liderant les millores del nostres municipi.  

 

· Faci una valoració d’aquest tercer mandat que ara acaba.
Prèviament veníem d’un mandat anterior amb un gran impacte de la crisi econòmica que es va salvar reordenant els serveis de l’Ajuntament per no tancar-ne cap. Aquest últim ja ha estat un mandat expansiu tant en inversions a l’espai públic i equipaments (obres a l’Ateneu, la nova comissaria de policia local, Espai Tolrà...), o la gran transformació de l’Illa del Centre i el pla de xoc de 2 milions d’euros en obres a les urbanitzacions. Com a novetat, també s’han posat en marxa nous programes adreçats a les persones com els ajuts al transports per a gent gran i estudiants, ajudes a la contractació a les empreses i per la creació de noves empreses enfocades a millorar l’ocupació a Castellar que, en aquests moments, és de les més altes de la comarca.

 

· Quina és la prioritat per al pròxim mandat?
Hi ha diversos àmbits prioritaris. Com a novetats, a l’espai públic, volem posar en marxa el programa d’agents cívics i, a les escoles, engegar el programa de robòtica. Continuarem en ajudes a la creació de llocs de treball perquè volem més qualitat en la contractació. També serà important la posada en marxa dels nous equipaments de l’Espai Tolrà que ara estem fent i ens falta l’ampliació de la piscina descoberta. D’altra banda, cal afrontar l’actuació a l’eix del Ripoll, hem de ser capaços d’obrir-lo al poble. Eliminar el barraquisme i que sigui transitable des de Sabadell fins el parc Natural de Sant Llorenç i que també ens connectarà molt millor amb les urbanitzacions.

 

· Com pot millorar la mobilitat a la nostra població?
Fer els projectes que la Generalitat té bloquejats. Es va finalitzar la ronda Oest però falta un quilòmetre i mig per connectar amb la zona de Can Pagès des de Can Deu. Tampoc renunciem a la connexió amb Terrassa a través del Quart Cinturó, Ronda Vallès o com se li vulgui dir i que ens connectaria amb una de les zones més actives de la indústria del país. Per tant, defensem la Ronda Nord per Sabadell i Quart Cinturó per Terrassa. L’Ajuntament de Terrassa, Matadepera, Generalitat i ministeri ho veuen bastant clar i qui ho està bloquejant innecessàriament és l’Ajuntament de Sabadell. Sabadell és de les ciutats més contaminades del país i té una cicatriu que parteix la ciutat en dos, la Gran Via, i que hem de fer servir obligatòriament els castellarencs per a la nostra mobilitat.

 

· I la mobilitat amb les urbanitzacions?
Tenim el transport a demanda de taxi amb Can Font i Ca n’Avellaneda i ara estem estudiant amb Sarbus un transport a demanda en autobús per millorar les freqüències a les diferents parades de les urbanitzacions i Sant Feliu.

 

· La manca d’habitatge. Quina solució hi podem donar?
Tenim un problema a tot el país, no només a Castellar, no som una excepció. Nosaltres hem de ser capaços de reforçar no només totes les ajudes que s’estan donant, com els 1.500 euros per reformar habitatges que es posen a la borsa de lloguer social de l’Ajuntament, també  cal augmentar el parc d’habitatge públic. Ja hem acordat 40 pisos de lloguer social amb l’Incasol i, si la Generalitat ho vol, estem en disposició de fer-ne molts més: davant dels Pedrissos es podria realitzar una altra promoció i també en algun altre punt de la vila. Si no volem que els joves marxin i que puguin tenir el seu projecte de vida a Castellar és un tema essencial que marcarà l’agenda dels pròxims anys.

 

· Quins equipaments li fan falta a Castellar?
Potser s‘ha explicat poc però estem realitzant unes obres molt importants a l’Espai Tolrà. Avui he visitat la gent de Càritas, que tenen ja un nou local a punt, o el nou casal de joves que s’hi està fent, així com l’espai que s’utilitzarà com a zona esportiva amb nous vestidors i que donarà una nova sortida a l’activitat d’entitats esportives. L’assortit d’equipaments és molt potent i, per tant,  hem de ser capaços de fer un bon manteniment.

Comparteix
M'agrada
Comentaris