Albert durant la xerrada, acompanyat de Rebollo i Homet / C. Domene
Albert durant la xerrada, acompanyat de Rebollo i Homet / C. Domene
15/03/2019 Actualitat
“Hem de ser capaços d’oferir espais comercials a uns preus justos”

El diputat de comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, parla de comerç i indústria en la xerrada organitzada per ERC

Cristina Domene

Comerciants i empresaris de Castellar van ser presents dijous al vespre a una xerrada, organitzada per ERC a l’Ateneu, on es va parlar del present i del futur del comerç i de la indústria de Castellar. Amb la presència del terrassenc Isaac Albert, diputat delegat de comerç de la Diputació, l’alcaldable d’ERC, Rafa Homet i el regidor Ferran Rebollo, els presents van poder compartir els seus dubtes i neguits amb els polítics. Qüestions com quines estratègies es seguiran per donar vida al carrer Major, com es poden gestionar les compres on line o com fer que al nucli del poble torni a haver empreses i indústria com abans hi eren els telers o els obradors.

 

Abans d’obrir el debat però, els ponents van compartir algunes idees. El regidor Ferran Rebollo va recordar que el comerç local, el de proximitat, “genera cohesió social i dona identitat al poble, i hem d’apostar per ell”.

 

L’alcaldable d’ERC va destacar que ERC aposta per una indústria que estigui vinculada amb el món. “A Castellar, per sort, tenim varietat, que dona més resistència al teixit i no és tan susceptible a les crisis, i és una indústria que exporta molt. Són dos aspectes que s’han de ressaltar i acompanyar perquè segueixin fent la seva feina”. Homet també va destacar la necessitat de mirar cap a Terrassa per establir vincles. “Una de les nostres propostes és que no només hem de tenir aliances amb Sabadell, a la mateixa distància tenim Terrassa que és la tercera ciutat de Catalunya, tenen la UPC, l’escola superior de cinema, la CECOT, un teixit molt potent amb el que hem d’establir relacions també”.

 

Quant el comerç, Homet va compartir algunes de les accions que tenen pensades, com fer créixer Castellar cap a l’Airesol i no cap al polígon, creant un parc urbà a la zona del parc de Canyelles i donant així centralitat al carrer Major. “També potenciar itineraris, com l’eix del carrer Barcelona fins a la plaça Europa i intentar que indústries netes s’estableixin dins del nucli urbà, per donar més vida als carrers”.

 

Per la seva banda, Albert va afirmar que cal posar les activitats del comerç en el centre de les polítiques “perquè té un paper fonamental en tots els àmbits, en la cultura, en la gestió dels residus, en la mobilitat, en urbanisme... cal una planificació integral, no només amb el regidor o regidora responsable de comerç sinó de molts més àmbits”.

 

Una proposta, amb la que va estar d’acord Homet, és la de potenciar locals socials per a l’obertura de negocis. “Hem de ser capaços d’oferir espais comercials a uns preus justos perquè sinó trobarem tots els locals d’un carrer tancats”, va concloure Albert.

Comparteix
M'agrada
Comentaris