Els bombers van treballar en tasques d'extinció també fora del municipi / FOTO: @bomberscdv04
Els bombers van treballar en tasques d'extinció també fora del municipi / FOTO: @ bomberscdv04
25/06/2019 Actualitat
Fins a disset sortides han hagut de fer els Bombers Voluntaris entre divendres i dilluns

Malgrat tot, no hi ha hagut incidents greus al municipi

Cristina Domene

Fins a disset sortides han hagut de fer els Bombers Voluntaris de Castellar entre divendres i dilluns, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Tot i les sortides, algunes també fora del municipi, han estat unes jornades prou tranquil·les, segons explica el cap dels bombers, Cisco Altarriba. "Per l'activitat que s'esperava va ser una revetlla relativament tranquil·la. Vam fer 13 sortides, dues d'elles a Sabadell". Les sortides durant aquests tres dies han estat diversos "per matolls, contenidors, paperers... però també hem sortit per dues branques caigudes, salvament d’animals i per dos accidents de trànsit de moto. Vam haver d'ajudar a Sabadell i també vam col·laborar en un foc forestal a Masquefa".


Les previsions meteorològiques apunten que cap a final de setmana arriba una onada de calor. Per tant, el risc d'incendi és molt alt. "El combustible del bosc comença a assecar-se de debò. L'onada de calor farà pujar molt les temperatures i això farà que el risc sigui com a mínim d'Alfa 2, tenint en compte que el màxim és d'Alfa 3".


El parc de Castellar estarà activat però no amb tots els dispositius perquè hi ha hagut un canvi de sistema. "Han variat el sistema, tenim menys dies de cobertura. Nosaltres anem cobrint tot el que podem, tenint en compte que som voluntaris, hem obert tots els dies que ens han encomanat i a partir que hi hagi més risc, suposo que les actuacions seran diaris. A veure si podem assumir-ho", confessa Altarriba.


La recomanació del cap dels bombers als ciutadans és clara: Vigilar. "Anar amb molt de compte amb qualsevol activitat que es faci".

Comparteix
M'agrada
Comentaris