A la dreta, el castell de Montsegur, punt i final del Camí dels Bons Homes. || CEDIDA
A la dreta, el castell de Montsegur, punt i final del Camí dels Bons Homes. || CEDIDA
11/07/2018 Actualitat
Es projecta un documental sobre el Camí dels Bons Homes, divendres

El Centre Excursionista de Castellar acull la proposta, que comptarà amb la presentació a càrrec de Manel Figuera i Tomàs Mas

Marina Antúnez

Aquest divendres, a les 20.30 hores i al local del Centre Excursionista de Castellar es projecta la primera part del documental  “Seguint la petjada dels càtars o Bons homes. GR107”.  Manel Figuera i Tomàs Mas presentaran l’audiovisual. El documental parla del sender de llarg recorregut i se centra, a la primera part, des del Santuari de Queralt  a Bellver de Cerdanya. El recorregut total, d’entre 185 i 205 quilòmetres, transcorre entre el santuari i el castell de Montsegur (País de Foix, a l’Occitània). Es pot fer a peu, a cavall i, en la majoria de trams, en bicicleta de muntanya. Els “bons homes” o els “bons cristians” eren els termes amb què els càtars es referien a ells mateixos.

L'any 1995, en el marc d'un projecte de col·laboració entre dos organismes de desenvolupament socioeconòmic va sorgir la iniciativa del Camí dels Bons Homes. Els consells comarcals del Berguedà, de la Cerdanya i, més endavant, de l'Alt Urgell, s'hi van adherir per coordinar i donar més difusió a diferents esdeveniments en relació al passat medieval i càtar als seus  territoris.

La segona part del documental, de Bellver de Cerdanya a Montsegur, es projectarà al local del Centre Excursionista divendres 21 de setembre.

Comparteix
M'agrada
Comentaris