Eric Rubio, pilot de motocròs
 Eric Rubio, pilot de motocròs Albert San Andrés
01/02/2019 Actualitat
Eric Rubio: "M’agradaria poder competir al campionat AMA de Supercross"

L’Eric va començar a muntar en moto amb només tres anys, abans de saber anar en bici. Ara, amb vuit, segueix aprenent per complir el seu somni d’arribar a ser professional del món del motocròs

Albert San Andrés

· Com comences en el món del motocròs? 
Al meu pare li agrada el motocròs i li va regalar una moto al meu germà gran Aitor. No li va agradar gaire i jo, amb tres anys, vaig tornar-me boig per provar la moto. Al final me la van deixar i muntava tot sol.

 

· De fet no sabies ni muntar en bici en aquell moment...
Tenia una bici d’equilibri, però encara no sabia anar sol. Anar en moto va semblar-me més fàcil d’aguantar l’equilibri. Vaig aprendre a anar en bici amb quatre anys.

 

· I aleshores vas passar a les minimotos d’asfalt.
Va agradar-me més la moto d’asfalt i vaig començar a aprendre en velocitat. Vaig estar a dues escoles i competint en la Lliga Interescoles. Però era el més petit i em costava molt ser competitiu.

 

· I llavors vas decidir marxar a fer motocròs.
No em divertia gaire i en terra podia fer salts i estava més content. Amb la minimoto competia amb nens molt més grans i no podia fer res, tot i que no quedava últim!

 

· De quina forma et va canviar la vida el motocròs?
En el motocròs el pilot importa més. Tinc més amics i tot i ser un esport més complicat i més físic, de seguida vaig ser molt més competitiu. Com que no tenia l’edat mínima per fer curses vaig estar un any entrenant-me per estar preparat. 

 

· I quan va arribar el moment, als 5 anys, vas començar a guanyar.
Vaig començar al campionat ACCEMA, unes curses adients per al meu nivell. Al principi em costava guanyar, però vaig seguir entrenant molt per millorar.

 

· I aleshores vas entrar a la Dany Rodríguez Academy.
Al principi m’ensenyava el meu pare, però va arribar un moment en què necessitava aprendre més, perquè sempre el guanyava. Vam anar  amb el Dany i amb ell estic aprenent molt per poder ser més competitiu i guanyar.

 

· Quan et poses el casc, et brillen els ulls i et transformes.
Damunt la moto m’ho passo molt bé! És el que més m’agrada. Sempre penso que ho faré bé.

 

· Fins i tot tens rituals abans de començar les curses.
A la línia de sortida, quan estic concentrat, repasso mentalment tot el circuit i en lloc d’accelerar, com fa tothom, començo el meu compte enrere de manera diferent per sortir abans que la resta i per no trencar la moto.

 

· I no et fa por saltar tan alt?
Quan estic a l’aire aprofito per descansar. M’agraden molt els salts!

 

· Com va ser la primera victòria?
Va ser en una cursa americana a Borrassà, a Girona. Era hivern i feia molt de vent i de fred. La pista estava plena de fang, però m’agraden les condicions difícils. El meu pare es va tatuar la data al braç.

 

· Quin ha estat el teu millor moment fins ara?
A la Rostollada d’Avià de la temporada passada. Estava tot mullat i vaig aconseguir doblar tots els que competien contra mi. Vaig divertir-me molt, a més de guanyar la cursa.


· I el pitjor?
La primera vegada que vaig anar a Rufea, en una cursa de l’any passat, al primer revolt un altre pilot es va estavellar contra mi. Sortia desè a la cursa del campionat de Catalunya i, al topar, la moto va sortir volant. Va atropellar-me i no em va demanar ni perdó.

· Quin és el teu gran referent en el motocròs?
M’agrada molt el pilot alemany Ken Roczen, que fa Supercross als Estats Units. Va ser campió del món d’MX2.

· On t’agradaria arribar?
M’agradaria poder ser pilot professional, fer curses als Estats Units del campionat AMA de Supercross, poder anar també als X-Fighter i fer Freestyle com el Xavi ‘Jabato’ Dols, un referent per a mi, que tinc la sort de tenir a prop, ja que també és de Castellar. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Valent


Un defecte que no pots dominar?
Tossut


Una persona que admires?
Ken Roczen


Un color?
Taronja


Un animal?
Lleopard


Un grup de música?
Desiigner


Un país?
Bèlgica


Un circuit?
L’Ametlla Park


Un Supercross?
Las Vegas


Un llibre?
Capità Calçotets


Un videojoc?
Guns ‘n’ bits

Comparteix
M'agrada
Comentaris