A l'esquerra el cap de llista dels comuns, Humberto Carrero, acompanyat d'un company de llista
A l'esquerra el cap de llista dels comuns, Humberto Carrero, acompanyat d'un company de llista
15/04/2019 Actualitat
Els comuns porten al Parlament “la manca de guàrdies nocturnes de les farmàcies locals”

En Comú Podem Castellar recorden que des de la supressió del servei d'urgències 24 hores del CAP, la vila també va perdre el servei de guàrdies nocturnes de les farmàcies

En Comú Podem Castellar portarà al Parlament un proposta de resolució aconseguir l’ampliació de l’horari de les farmàcies ja que, segons, recorden “no fan guàrdies de nit”. Els comuns defensen que l'Ajuntament ha de demanar, a través de la Generalitat, “l'ajut per ampliar els horaris de les farmàcies, que s'ha reduït  fins les 12 de la nit just  quan es va tancar el servei nocturn d’urgències del centre d'assistència primària”. “La llei, cal recordar, no preveu urgències farmacèutiques a la nit si no hi ha un servei mèdic obert  i això obliga els castellarencs  a desplaçar-se fins Sabadell  o Terrassa  per adquirir un medicament”, argumenten a través d’un comunicat.

 

El cap de llista de la candidatura, Humberto Carrero , ha recordat que l'objectiu final “és la restauració total de l’atenció continuada al centre d’atenció primària del municipi i les farmàcies de guàrdia nocturna obertes 24h”, raó per la qual ara presentaran una proposta de resolució al Parlament per tal “crear un espai de cooperació entre els diferents actors amb l’objectiu de buscar fórmules que permetin normalitzar el subministrament de medicaments i l’atenció de les farmàcies de Castellar del Vallès”. Els comuns recorden que la conselleria de Salut depèn d’ERC, formació que, al seu parer, “fa omissió del seu deure de reobrir aquest servei tal com l’ha emplaçat en reiterades vegades la Comissió de Salut al Parlament”.

 

D’altra banda, En Comú Podem Castellar es compromet a endegar després de les eleccions municipals un acord amb el Col·legi de Farmacèutics per perllongar l’obertura de les farmàcies de guàrdies fins a la 1 de la matinada perquè hi ha pacients que poden sortir del CAP després de les 12 de la nit i es troben que s’han de traslladar a Sabadell o Terrassa a comprar els medicaments. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris