WhatsApp Image 2020 03 25 at 17.08.16_950x634
Carxofes del prat, ou ecològic i pernil ibèric, de Carles Calsina.
02/04/2020 Actualitat
La cuina professional se segueix coent a casa

Cuiners i pastissers es reinventen i ja fa dies que ens ofereixen receptes a les xarxes socials

Marina Antúnez

La gastronomia, a nivell professional, també s'ha vist aturada amb el coronavirus. Restaurants, bars i cafeteries han hagut d'abaixar la persiana sense saber quan podrien tornar a obrir. Els restauradors, malgrat tot, s'han reinventat i molts ofereixen receptes que pengen a les xarxes socials: Instagram, Facebook, Twitter. La tecnologia els ha permès, de moment, seguir estant entre els fogons i dins de casa nostra, des de casa seva. Els professionals de la restauració reinventen el seu dia a dia, esperant que aviat es posi punt i final al confinament. Des de casa, són molts els cuiners i pastissers que expliquen, amb el seu pas a pas, les receptes que normalment farien al seu lloc de feina, ja sigui la cuina d'un restaurant o un obrador. Això els permet, d'una banda, seguir mantenint el contacte amb els seus clients potencials i, de l'altra, oferir una forma d'entreteniment que, a totes les persones que no es dediquen al ram de la restauració però que ara cuinem a casa diàriament, ens va molt bé.

 

A Castellar del Vallès, us n'expliquem dos casos. El primer, el de Carles Calsina, xef del restaurant Garbí i president del col·lectiu Cuina Vallès. Ell, aprofitant la temporada, ens cuina productes de proximitat. En aquest sentit, ha enregistrat un video - que podreu seguir a la xarxa d'Instagram de L'Actual -, on ens explica com preparar un saltat de carxofes del Prat amb ous ecològics i pernil. Calsina explica el pas a pas d'aquesta recepta. Els ingredients per a dues persones que proposa són: 4 o 5 carxofes, 80gr. Pernil ibèric tallat fi, 4 ous eco, 40gr. Mantega, oli, sal i vinagre.

 

Carles Calsina explica, en un video, una recepta amb carxofes del prat, ous eco i pernil.

Carles Calsina explica, en un video, una recepta amb carxofes del prat, ous eco i pernil.

 

 

D'altra banda, el pastisser Joan Muntada també ha cuinat unes postres delicioses; un plumcake de taronja i xocolata que podeu fer seguint les instruccions del video que trobareu penjat al canal de Youtube de L'Actual, i també al Facebook i Web del setmanari. Per fer-lo, Muntada ha utilitzat productes que es poden trobar fàcilment. "L'elaboració és tota amb les mans, per si algú no té les màquines a casa". Ha utilitzat 100gr  sucre llustre, 100gr  mantega pomada, 2 ous, 130gr  farina fluixa, 4 gr de bicarbonat, 75 gr de xocolata i 75 gr de taronja confitada. Muntada, tot i que té l'establiment de Castellar tancat - la pastisseria que té a Caldes de Montbui segueix oberta - segueix elaborant mones de Pasqua que s'entreguen a domicili.

 

Joan Muntada prepara un plumcake de taronja i xocolata.

Joan Muntada prepara un plumcake de taronja i xocolata.

 

 

Tothom, de grat o per força, s'ha fet una mica cuiner aquests dies de confinament. Els qui en saben, amb totes aquestes propostes que comparteixen amb els espectadors a les xarxes, el confinament es fa més portable. Els professionals també, segurament, segueixen tenint les mateixes ganes de compartir amb nosaltres el que fan i esperen, ben aviat, oferir-nos-ho directament perquè ho puguem tastar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris