Al matí, dues dones es resguarden del sol amb un paraigua
Al matí, dues dones es resguarden del sol amb un paraigua Quim Pascual
20/05/2019 Actualitat
Crònica d'una pluja anunciada

Malgrat el mal temps previst, gairebé un miler de persones va reunir-se al 41è Aplec de Castellar Vell

G.P

A alguns els fa falta bastant més que quatre gotes per fer-se enrere. Ni la previsió d’un xàfec, els espanta. Són els mateixos a qui els fa falta poc més que bon ambient per engrescar-se. És per això que, aquest diumenge, gairebé un miler de persones va obviar els dibuixets meteorològics de núvols ennegrits, pluja i, fins i tot, trons. I, tot i la crònica d’un 41è Aplec aigualit, van trobar-se a Castellar Vell.

 

A primera hora, com sempre, els més matiners van plantar-se a davant de l’església per fer un esmorzar de brasa i porró i, poca estona després, van començar a preparar la paella. Durant les primeres hores del matí, en què el temps va aguantar, també va haver-hi diferents actuacions d’entitats que, rarament, falten en una diada com aquesta: la colla d’Arrelats del Ball de Gitanes, els bastoners i els Capgirats. Tampoc van faltar els jocs de cucanya de Colònies i Esplai Xiribec; el taller de dibuixos, que va atraure més d’una setantena de nens; el de flors boscanes, amb una trentena de participants; i el de descobriment de l’entorn, organitzat per l’ADENC, amb vint-i-cinc persones.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Q2A3342

Davant de l'Ermita de Castellar Vell es van organitzar jocs entre diferents persones i entitats - Q.Pascual

 Q2A3703                                                         

Un any més, el Ball de Bastons no va faltar a la cita - Q.Pascual                                                                                                                                                       

Just quan començaven a caldejar alguns arrossos, a les 13 h, van caure les primeres gotes. Aquest diumenge, però, la previsió era molt clara i, a diferència de l’any passat, la majoria d’entitats i colles s’havien proveït de tendals, paraigües i peces de roba impermeables per no mullar-se. D’altres, van aixoplugar-se a dins de l’ermita de Castellar Vell. Gràcies a això, no es va malmetre cap paella.

 

En total, es van cuinar gairebé una vintena d’arrossos: dos de grans, vuit de mitjans, vuit de petits i un de jove. Per primera vegada, una de les paelles va ser popular, de la qual van menjar gairebé tres-centes persones. I, de la resta d’arrossos, segons l’organització, van menjar-ne més de quatre-centes trenta persones. Només tres grups, a causa de la pluja, van deixar d’assistir al 41è Aplec de Castellar Vell. I, per qüestions tècniques, l’única activitat que no es va poder fer va ser el ‘mapping’ programat a l’interior de l’ermita, que es farà més endavant, a les Nits d’Estiu.

 

 Q2A3963

Tenint en compte les previsions, els arrossaires es van proveir de tendals per no mullar-se - Q.Pascual

 

 Q2A4014 6

En total, a l'Aplec, es van cuinar gairebé una vintena d'arrossos, d'entitats i colles d'amics - Q.Pascual

 

El bon humor mai falta

 

Encara que la meteorologia va anul·lar el Concurs d’Arrossaires, i en aquest aplec es van inscriure menys paelles que l’any passat, el nombre de comensals va ser superior. El que es manté, però, és el bon ambient. Una vegada va deixar de ploure, les sobretaules fins a mitja tarda, els partits de futbol i els jocs van tornar a demostrar l’ànima popular dels aplecs. El bon humor, a l’Aplec de Castellar Vell, mai falta.

 

“Durant la setmana, la previsió era de pluja. Si ens hagués fet el temps de dilluns o dimarts, hauríem sigut moltes més persones. Però, tot i això, la gent s’ho ha agafat amb molt d’humor i amb moltes ganes. Tothom ha quedat molt content, en general”, explica Eulàlia Costa, Cap de la Unitat de Cultura, Lleure i Promoció de l’Ajuntament.

 

 Q2A3879

Dues persones han de cobrir la paella perquè no es mulli - Q.Pascual

 Q2A4048

Una colla fa servir paraigües per traslladar una paella, abans de servir-la - Q.Pascual 

Comparteix
M'agrada
Comentaris