7eb8d01c d7c8 455a 9f17 a4ecbae7881f_1440x961
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, rep l'obsequi d'un sac de mongetes del ganxet de mans de l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez Quim Pascual
19/10/2020 Actualitat
El conseller d’Interior proposa augmentar el control sobre l’ocupació incívica

Miquel Sàmper s’ha reunit aquesta tarda amb l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, per abordar també com fer front als ‘botellón’

Jordi Rius

Era una visita que l’Ajuntament havia sol·licitat al nou titular de la conselleria d’Interior que finalment s’ha fet realitat aquesta tarda. Sobre l’agenda dues qüestions: l’ocupació incívica d’habitatges i el control dels ‘botellón’ al municipi. En aquest sentit, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha explicat després de la reunió que ha mantingut amb el conseller Miquel Sàmper  “que hem mirat quines estratègies podem adaptar a nivell de municipi i de la comarca per poder actuar amb celeritat, sobretot amb les ocupacions incíviques que són les que més ens preocupen a Castellar”. Giménez, al que també acompanyava el regidor de Seguretat, Pepe Leiva,  ha afegit que durant el mes de setembre hi ha hagut un “repunt important amb aquestes ocupacions incíviques” i que, gràcies a les actuacions de Mossos i Policia Local “hem estat capaços de poder resoldre algunes d’aquestes problemàtiques”. L’alcalde de Castellar és conscient que el tema “està latent, que ens preocupa i que genera una sensació d’inseguretat i d’impotència especialment entre el veïnat, però hem de ser capaços de poder-hi donar resposta”.

El conseller d’Interior creu que l’ocupació d’habitatge és un problema estès a tot Catalunya en dues vessants. D’una banda, aquella que fa la gent vulnerable “a la qual hi hem de trobar una solució per part de tots els departaments i administracions locals” i de l’altra, “l’ocupació que especialment ens preocupa, la delinqüencial o de màfies”. En aquest sentit, Sàmper ha explicat que, de mica en mica, els cossos de seguretat i els jutjats s’estan dotant d’elements per fer una actuació més eficaç. En aquest sentit, ha recordat que hi ha una instrucció del 15 de setembre de Fiscalia “que pretén agilitzar les facultats, les atribucions i les prerrogatives que tenen els cossos de seguretat per ajudar els jutjats a que puguin fer mesures cautelars més eficaces”. El conseller d’Interior també ha fet referència a una instrucció del Ministeri d’Interior pels cossos de seguretat estatals “que  nosaltres hem readaptat des dels Mossos d’Esquadra perquè comenci a ser efectiu en els nostres cossos” i que ha de ser un instrument “per poder combatre amb major eficàcia aquestes ocupacions delinqüencials amb un termini curt de temps”.

Sàmper va remarcar la necessitat de coordinar els cossos de seguretat al territori. En aquest sentit,  a la darrera resolució del Procicat es va especificar “que es reportés entre Mossos i les policies locals tota la informació per fer efectives les mesures restrictives que es prenen en temps de pandèmia” que tindran més eficàcia “si es treballa coordinadament”. L’Ajuntament i la conselleria s’han emplaçat per al pròxim 2 de novembre per seguir avançant en temes de coordinació.

 

ELS ‘BOTELLÓN’ NOCTURNS

Aquest matí el Procicat proposava que els establiments que obrien les 24 hores tanquessin des de les 22 h fins a les 7 h per evitar la venda d’alcohol. “Amb tot això pretenem reduir al màxim aquestes festes de tal manera que no s’hagi d’arribar al toc de queda”. Però, ha advertit el conseller que “la societat haurà de ser més complidora amb la normativa del que ho ha estat aquest cap de setmana”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris