05  Taller mobilitat 2021_1440x961
El taller d’educació viària impartit a l’escola Bonavista l’any passat. || AJUNTAMENT
20/09/2022 Actualitat
Celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

A Castellar es farà una caminada saludable el 28 de setembre i tallers d’educació viària i ambiental a les escoles entre el 4 i el 7 d'octubre

Redacció

Fins aquest dijous se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.


L’edició d’enguany de la Setmana  porta per lema “Combina i mou-te!” i posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.
Les activitats que es duran a terme a Castellar del Vallès començaran més tard. Concretament el 28 de setembre tindrà lloc la caminada saludable ‘Camina i fes salut’   amb un circuit de salut de 4  quilòmetres amb  sortida a les 9 h des de la porta del CAP. 


A la setmana d’entre el 4 i el 7 d’octubre, es duran a terme tallers d’educació viària i ambiental, als centres escolars d’educació primària de la vila, amb la col·laboració dels agents de policia. 

Entre els objectius principals de la Setmana hi ha el d’estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.


També es busca sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.


Un altre dels objectius de la Setmana és impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.


Finalment, es vol potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris