IMG 20200114 094353_950x634
El president de la CECOT, Antoni Abad, al centre de la imatge. || J. RIUS
14/01/2020 Actualitat
La CECOT preveu un creixement de l'economia similar al de l'any passat

La patronal vallesana ha celebrat aquest dimarts el tradicional esmorzar amb els mitjans de comunicació de principis d'any

Jordi Rius

El president de la patronal terrassenca CECOT, Antoni Abad, ha volgut aquest matí llançar un missatge que l'economia continurarà creixent. El màxim responsable de CECOT  ha dit que "no ens agrada parlar de desacceleració" però sí que hi haurà "una certa moderació" en la marxa de l'economia i ha vaticinat que el 2020 "podem créixer repetint els índex del 2019". Abad ha fet aquestes declaracions en el decurs del tradicional esmorzar amb els mitjans de comunicació de principis d'any. Dins de la carpeta de prioritats per aquest any per a la patronal hi ha el de l'emergència climàtica i Abad ha aprofitat per dir que la CECOT "està implicada en 15 dels objectius de desenvolupament sostenible de l'agenda 20/30 de Nacions Unides".

Un altre dels cavalls de batalla de la patronal serà la competitivitat i sobretot en les infraestructures. "Per què la distribució territorial de les inversions és des de fa dècades insuficient per als interessos dels catalans?", es preguntava Abad, que ha confiat una vegada més a donar una oportunitat "a la negociació". A més de la connexió orbital Vallès entre la B-40 i la Ronda Oest entre Terrassa i Sabadell, "que esperem que s'impulsi", ara hi ha la novetat "de la connexió del Vallès amb l'aeroport per ferrocarril"

Abad espera que la taula de diàleg que s'ha de formar entre la Generalitat i l'Estat permeti avançar en assumptes de competitivitat econòmica i finançament. El president de la CECOT va defensar el paper de la patronal com a "interlocutor permanent" i va reclamar tant al govern de la Generalitat com al de l'Estat "diàleg, negociació i disposició per arribar a acords". Finalment, va demanar als polítics  "que facin política i que tinguin una negociació permanent amb els representants econòmics".

Comparteix
M'agrada
Comentaris