Una usuària dins del CAP de Castellar _617x412
Una usuària dins del CAP de Castellar - Q.PASCUAL
12/02/2020 Actualitat
Som de Castellar-PSC presenta esmenes al pressupost de la Generalitat del 2020

Demana que als comptes de la Generalitat es restitueixin serveis al CAP, la Ronda Nord i l’institut escola

Jordi Rius

El portaveu del grup municipal Som de Castellar- PSC, Joan Creus, ha fet una valoració negativa de la inversió pública prevista per a Castellar i a la comarca del Vallès Occidental en els pressupostos de la Generalitat, que ha presentat el Govern (Junts per Catalunya i ERC) i que compta amb el suport dels Comuns. “Hi ha hagut una baixa inversió respecte a les expectatives que teníem creades”, admet Creus.  En el conjunt de la comarca, la inversió pública serà lleugerament superior a 100 milions d’euros, un 2% d’increment respecte al 2017, però molt per sota respecte a altres comarques igualment poblades.  Segons dades de la federació Vallès Sud del PSC, comarques  com el Barcelonès tenen un augment del 30%, el Baix Llobregat un 61%, el Vallès Oriental  un 36% o el Maresme un 27%.


Creus explica que el grup municipal està una mica a l’expectativa “per veure com es despleguen algunes de les partides genèriques”. En aquest sentit, s’ha fet arribar al grup Socialistes – Units per Avançar del Parlament de Catalunya un seguit d’esmenes respecte a quatre temes considerats claus per a Castellar: “La restitució de l’horari de les urgències nocturnes al CAP, el servei de ginecologia i pediatria de caps de setmana, garantir també recursos per fer els estudis per activar les obres de la Ronda Nord que permetin connectar amb la Ronda Oest, l’institut escola i algunes millores de l’edifici Emili Carles-Tolrà” .


MENYSPREU PER A LA COMARCA
El diputat del PSC, el sabadellenc Pol Gibert, ha declarat que “la inversió és una decepció pels ciutadans i ciutadanes del Vallès Occidental que de cap manera compleix amb les necessitats de la comarca” i ha afegit que “estem davant d’una inversió que representa una davallada del 55% respecte al 2010, i el segon pressupost més baix per a la comarca en els darrers 15 anys” . A més, ha afegit que “no tenim noves infraestructures, ni nous equipaments necessaris per millorar la competitivitat i els serveis públics que fa anys que reclamem. Són un menyspreu absolut per a la comarca”.


Gibert ha afegit que “els socialistes no permetrem amb el nostre vot que els pressupostos ens deixin com a ciutadans i ciutadanes de segona. Aquest país necessita un nou govern que passi pàgina dels darrers anys i tingui com a prioritat treballar per avançar com a país i com a comarca” .  

Comparteix
M'agrada
Comentaris