Imatge promocional de La Marató de TV 2018
Imatge promocional de La Marató de TV 2018
05/12/2018 Actualitat
Castellar amb La Marató de TV3

La plaça d’El Mirador viurà diumenge 16 de desembre una matinal d’activitats i tallers solidaris adreçats als infants 

Rocío Gómez

Castellar del Vallès participarà amb força a la 27a edició de La Marató de TV3. Enguany, la jornada solidària es dedicarà al càncer. De la mà del Centre Excursionista de Castellar (CEC), i amb la participació d’una vintena d’entitats de la vila, el proper diumenge 16 de desembre la plaça d’El Mirador es transformarà en un punt de trobada per als infants. “Coincidint que enguany el CEC fa 65 anys, i que per tercera vegada La Marató es dedicarà al càncer, ens venia de gust participar-hi. Vam decidir que, a més de la nostra entitat, faríem una crida a la resta d’associacions”, explica Rafael Serra, president del CEC.


Així, la plaça d’El Mirador acollirà un tast d’activitats i de tallers a partir de les 10 h i fins les 14 h, en què les entitats es donaran a conèixer i també es recaptaran fons per La Marató. “Cada entitat organitzarà activitats adreçades als infants. Serà com un petit saló de la infància i de la joventut. Des del CEC muntarem un rocòdrom, instal·larem una pista scalextric, farem un taller d’herbes aromàtiques i una xocolatada”, afegeix Serra. “Esperem que la participació sigui molt alta. A tothom li pot tocar de prop el càncer”, apunta.


A més del CEC, també participaran en la jornada solidària la colla castellera dels Capgirats, l’AMPA d’El Sol i la Lluna, Cal Gorina, L’Aula, el Grup Pessebrista de Castellar, la coral Xiribec,  l’ETC, l’Hoquei Club Castellar, Ball de Bastons, els Bombers Voluntaris de Castellar, ADF-Castellar, el Club d’Escacs Castellar, Colònies i Esplai Xiribec, el Club Bàsquet Castellar, el Club Atlètic de Castellar, Comerç Castellar  i el Banc de Sang. Al punt de les 12 del migdia, el grup de música Lòxias oferirà un concert. A partir de les 13 hores, pujaran dalt de l’escenari el grup The Kings Kiss, per rematar la cita solidària amb més música. “Les iniciatives que surten des de les entitats, des de la societat civil organitzada, és un dels punts forts de La Marató, i compta amb el suport de l’Ajuntament. Ens agrada veure tanta gent involucrada, i com s’ha pensat una jornada que s’adreça als infants, per fer conèixer aquest tipus d’iniciatives solidàries”, explica Aleix Canalís, regidor de Cultura. 


EL CÀNCER, PRIMERA CAUSA DE MORT
Val a dir que el càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. Els recursos que es recaptin a La Marató 2018 serviran per impulsar projectes de recerca per aconseguir nous mètodes de prevenció, de diagnòstic i tractaments més eficients que augmentin la supervivència i la qualitat de vida dels pacients. Entre aquests mètodes innovadors destaquen la immunoteràpia i la biòpsia líquida. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris