Dani Pérez, regidor de Govern Obert, en la presentació pública dels pressupostos participatius 2019. F. Muñoz
Dani Pérez, regidor de Govern Obert, en la presentació pública dels pressupostos participatius 2019. F. Muñoz
18/03/2019 Actualitat
Arrenquen les votacions de les propostes dels pressupostos participatius

Les deu propostes d'entitats i ciutadania es podran començar a votar aquest dimarts a la fira de Sant Josep coincidint amb la festa local 

Un total de deu propostes opten a ser incloses en el pressupost que l’Ajuntament destinarà a inversions aquest 2019. Es tracta de les sol·licituds que diferents entitats i ciutadania de la vila han presentat durant el període destinat a aquest fi, en el marc del procés “Box Populi” de pressupostos participatius, que va finalitzar el passat 18 de gener, i que han obtingut el vistiplau dels serveis tècnics municipals quant a la seva viabilitat.

 

Dijous passat, 14 de març, es va fer una audiència pública a la Sala d’Actes d’El Mirador per presentar els detalls de les deu propostes acceptades, i que enguany es distribueixen en dues categories:

 

Participants Pressupostos participatius

Foto de grup dels participants als pressupostos participatius. F. Muñoz

 

Categoria A: Propostes d’inversió localitzades al nucli urbà

A1. Taules cobertes a l’Espai Tolrà

A2. El Nadal t’il·lumina

A3. Millora i obertura de la Casa Massaveu

A4. És Nadal a la nostra plaça

A5. Operació bici

A6. Bancs, ombres i gossos

A7. Càmeres de detecció d’incendis

A8. Millores a les zones verdes dels Pedrissos

 

Categoria B: Propostes d’inversió a Sant Feliu del Racó i urbanitzacions

B1. Posem marquesines i zona de joc

B2. Caminem per les escales al cim

 

Aquestes propostes preescollides també es van detallar en un suplement que es va publicar a L’Actual del divendres passat i a l’apartat “Box Populi” del web municipal.
 

Votacions del 19 de març al 23 d’abril

El període de votació de les propostes presentades s’obre aquest dimarts coincidint amb la festa local de Sant Josep –de fet, es podrà votar a l’estand que s’instal·larà a la fira-, i s’allargarà fins al 23 d’abril. Podran votar tots els vilatans nascuts abans de l’1 de gener de 2009 i empadronats abans del 15 de febrer de 2019 a Castellar del Vallès. Per tant, podran votar els castellarencs a partir dels 11 anys (o que els facin el 2019). D’aquesta manera es manté per tercer any consecutiu l’ampliació de l’edat de votació que es va implantar el 2016. 

Els resultats de la votació es donaran a conèixer el dijous 25 d’abril. Les propostes que es duran a terme seran aquelles que hagin obtingut més punts, fins a esgotar el pressupost disponible, que és de 200.000 euros (150.000 euros per als projectes de la categoria A i 50.000 euros per als projectes de la categoria B). El pressupost màxim de cada proposta presentada és de 50.000 euros.

Comparteix
M'agrada
Comentaris