12/02/2019 Actualitat
Aquest dimarts El Mirador inaugura un espai per a persones amb sensibilitat química múltiple

La Sala Verda s'ha equipat i adaptat per tal que les persones afectades per la SQM puguin realitzar-hi activitats corporals i psicomotrius

El Mirador Centre de Coneixement estrenarà la setmana que ve la “Sala Verda”, un espai apte per a persones que pateixen la síndrome de la Sensibilitat Química Múltiple (SQM). La sala, de 42 m2, es troba situada a la planta soterrani d’El Mirador, al costat de la Sala d’Exposicions, s’ha equipat amb parquet i miralls i s’ha adaptat per tal que les persones afectades per la SQM puguin realitzar-hi activitats corporals i psicomotrius, com ara ioga, pilates o diafroteràpia, entre d’altres. 


En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que, tot i que la utilització de la Sala Verda és oberta tant a les activitats que organitza l’Ajuntament com a les que puguin proposar les entitats del municipi, queda restringit l’accés de determinats productes com ara colònies, laques o encens. El motiu és que la SQM presenta un conjunt de símptomes vinculats a diversos agents i components que es troben al medi ambient, com poden ser ambientadors, desinfectants, colònies o suavitzants, que produeixen reaccions per una exposició a nivells que són tolerats per la majoria de persones. La coordinadora de la secció de Castellar de l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF), Montserrat Duocastella ha assegurat que és una notícia fantàstica. “Algunes de les nostres sòcies estan afectades de SQM i els suposa moltes molèsties corporals. De fet, algunes es poden quedar sense veu, es poden inflar o fins i tot desmaiar-se. La química és a tot arreu i en aquesta sala estaran molt bé. Jo ja he pogut visitar-la i es respira molt millor gràcies a tots els materials naturals que han utilitzat”.


L’estrena oficial de la Sala Verda tindrà lloc dimarts, 12 de febrer, a les 18 hores.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris