Per demà, el perill és alt a la nostra comarca entre les 12 i les 18 hores
Per demà, el perill és alt a la nostra comarca entre les 12 i les 18 hores
26/06/2019 Actualitat
Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor

La nostra comarca pot superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius

Cristina Domene

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha enviat un comunicat alertant que s’activa durant quatre dies consecutius la fase d’alerta del Procicat per onada de calor a tot Catalunya.

A la nostra comarca, avui, entre les 12 i les 18 h, ha estat en perill moderat. Demà, però, el Vallès Occidental registrarà perill alt sent el dia àlgid de l’inada de calor divendres, amb perill molt alt eltre les 12 i les 18 hores. Segons les previsions, el risc tornarà a baixar de molt alt a alt, dissabte. Així, durant aquests dies és previst superar el llindar de temperatures extremes.

El cap de l'àrea de Predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, Santi Segalà, va explicar a La Xarxa que per la seva durada i la intensitat es tracta d'una onada de calor de les considerades de primera categoria. “El fenomen és cíclic però cada vegada - i per culpa del canvi climàtic - es dona més sovint. L’any passat vam patir una de similar a l’agost”.

Davant de l’onada, Protecció Civil posa èmfasi en els consells d'autoprotecció, com  hidratar-se molt sovint, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i evitar fer esport  a l’aire lliure. Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

 

Accés gratuït de les 14 a les 18 h les piscines descobertes

L’accés a les piscines descobertes de Sige Sport (Complex Esportiu de Puigverd) i Racó Sports (Casino del Racó) serà gratuït a partir de les 14 h i fins a les 18 h quan el grau de perill per calor indicat al portal www.meteo.cat sigui alt (taronja) o molt alt (vermell) a la comarca del Vallès Occidental. L’única limitació serà que es respecti l’aforament permès. L’Ajuntament va adoptar aquesta mesura fa quatre anys en previsió de possibles onades de calor que puguin afectar el municipi.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris