LLOGUER_617x412
Els ajuts s'atorgaran per ordre d'arribada -  CEDIDA
19/05/2020 Actualitat
Ajuts de fins a 750 euros per pagar el lloguer

Estar a l'atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a causa del coronavirus, són alguns dels requisits per optar a aquesta ajuda de la Generalitat que té una dotació pressupostària de 14,5 MEUR

R.G.

La Generalitat ha obert una línia extraordinària d’ajuts al lloguer dotada de 14,5 MEUR, per a famílies amb dificultats socioeconòmiques sobrevingudes per la Covid-19. A la demarcació de Barcelona, les ajudes són de fins a 750 euros durant 6 mesos. L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Les subvencions es poden sol·licitar, preferentment de manera telemàtica, des d’aquest dimarts, i fins al 30 de setembre de 2020. També s’ha posat en funcionament un número d’atenció telefònica 900 922 841 per atendre les persones interessades en optar aquest ajut i assessorar-les. L’atenció telefònica serà de 9 a 14 hores. Tota la informació sobre la convocatòria es pot consultar al portal de l'Agència Catalana de l'Habitatge.

 

Entre els requisits que ha establert l'administració per optar-hi es troben estar a l'atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a causa de la COVID-19, complir amb un topall de renda familiar i tenir un lloguer que no superi els 900 euros. D'altra banda, és obligatori que les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics igualin o superin el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar. És important remarcar que els ajuts s'atorgaran per ordre d'inscripció de les sol·licituds fins a exhaurir el pressupost. A l'Oficina Local d'Habitatge han recopilat a través de castellarvalles.cat les mesures urgents amb motiu de la Covid-19 com ara la pròrroga extraordinària del lloguer, la moratòria del lloguer habitual, la suspensió del procediment de desnonament o els crèdits ICO per al pagament del lloguer.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris