08 SUMA2_617x412
La primavera passada, SUMA+ Castellar va organitzar La Marató per la Diversitat - CEDIDA
11/12/2019 Actualitat
Més de 31.000 euros per a la Diversitat

L'entitat SUMA+ Castellar fa balanç econòmic del seu primer any de funcionament

R.Gómez

L’entitat SUMA+ Castellar ha fet públic el balanç econòmic del primer any de funcionament. El col·lectiu va presentar les seves finances a la comunitat educativa la setmana passada, a la Sala d’Actes d’El Mirador. L’acte va comptar amb la presència dels directors dels centres públics i concertats, i de diversos representants de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA’s) de les escoles de Castellar. Cal destacar que SUMA+  va néixer com un moviment ciutadà per  “posar en valor la diversitat”, i sensibilitzar, reivindicar i recaptar fons per a les necessitats educatives de Castellar.


Tal com es detalla des de SUMA+ Castellar, “el total ingressat, una vegada deduïdes les despeses per totes aquestes activitats va ser 31.146,96 euros”. Concretament, des de l’entitat exposen que els ingressos s’han distribuït en dos pagaments a les diverses  AFA’s  de les escoles de Castellar . “Un primer pagament es va fer al mes d’octubre en què es van repartir 17.640 euros. El segon pagament està previst per fer-lo en les pròximes setmanes, 11.070 euros”, putualitzen des de SUMA+. “El repartiment a les diverses escoles, s’ha dut a terme mitjançant la valoració que ha fet l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica de la Generalitat (EAP), juntament amb l’Ajuntament, i amb reunió i consens amb  totes les escoles”, apunten.


Al detall, des del col·lectiu exposen que l’any passat van ingressar 44.964 euros, 32.769 euros dels quals provenen d’activitats organitzades per SUMA+, 6.580,54 euros d’activitats dutes a terme a escoles, i 5.615 euros de donacions. D’aquest total, s’han de restar 13.817, 58 euros, la xifra final  de despeses.


Entre les activitats que ha dut a terme SUMA+, destaquen els dos caps de setmana consecutius de la primavera passada en què es va organitzar La Marató de la Diversitat a l’Espai Tolrà, però també altres iniciatives que han comptat amb la implicació tant d’escoles, com de comerços, empreses, i entitats esportives, culturals i socials, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Propostes lúdiques com l’escape room de Festa Major, concerts, àpats populars, tallers i cursos, venda de marxandatge, o curses solidàries, són només un tastet de totes les propostes que sota el paraigua de SUMA+, s’han organitzat per recaptar fons per implementar els recursos educatius en l’àmbit de la diversitat. "Sabíem que hi havia una gran necessitat, però un cop hem repartit els diners, hem vist que aquesta necessitat - en l'àmbit educatiu - encara hi és i seguirà existint, i és per això que, de cara a l'any que ve, hem de seguir col·laborant tots", conclouen.

Comparteix
M'agrada
Comentaris