22/06/2018 Opinió
3a Edició del Certamen Atenea
Maria Antònia Puig

Hem arribat a final de curs, temps de recollir els resultats de l’esforç realitzat durant l’any acadèmic, just quan ha arribat la calor xafogosa i l’adrenalina encara la tenim a “tope”, confiant que les notes i els resultats de la selectivitat ens seran propicies, esperant la resolució de les matrícules a mòduls professionals, batxillerats, universitats... Vivim temps de neguits per veure si podem aconseguir els somnis pels quals hem estat lluitant durant el curs, i alhora un temps de celebracions i reconeixements: festes de final de curs, comiats de centres, presentacions dels treballs realitzats a les famílies i al poble, ...
Dimecres celebràvem a l’Auditori Municipal de Castellar l’acte públic dela tercera edició del certamen “Atenea”, antics Minerva, reconeixement als millors treballs de recerca de Batxillerat dels instituts de les poblacions integrats en els Serveis Educatius VIII (Sentmenat, Polinyà, Palau-solità i Plegamans, Castellar del Vallès) i amb la col•laboració enguany de l’Ajuntament de Castellar del Vallés.
Aquest certamen potencia i dóna a conèixer els treballs de recerca elaborats pels alumnes de segon de Batxillerat. 
Aquestes produccions estan relacionades amb tots els aspectes del coneixement i el pensament, passant per les arts, les ciències de la naturalesa, la salut i medi ambient, les ciències socials, les humanitats, les llengües, l’educació física, les matemàtiques i la tecnologia. 
Treballs d’una gran diversitat i alhora d’una immensa qualitat.
En els 10 treballs seleccionats, podem observar les capacitats de recerca, d’argumentació, de reflexió i d’expressió de l’alumnat de Batxillerat dels nostres instituts de la zona.
 Treballs basats en la investigació bibliogràfica i que sovint van acompanyats d’experimentació, muntatges i treballs de camp.
Hi ha projectes que han estat presentats individualment i d’altres presentats en grup, cosa que ha obligat als seus autors i autores a treballar en equip, distribuint-se les tasques i coordinant-se, però darrere de cada un d’ells també hi ha professors i professores, que els han tutoritzat, i que els han ajudat a encendre la guspira per explorar nous camins inexplorats, a no perdre el rumb, a no desanimar-se. Els han tramès el desig del descobriment i han donat la força i empenta per no perdre la il•lusió. 
En ells i en elles també el nostre reconeixement, ja que sense el seu acompanyament alguns d’aquests treballs possiblement no haurien vist la llum.
En el certamen només hem pogut gaudir de l’exposició de 4 dels treballs , dels 10  magnífics presentats, un per cada població participant.
Hem compartit amb aquests joves, la il•lusió, els nervis, però sobretot, ens han encisat amb la seva capacitat d’investigació, creació i comunicació, per trobar  respostes a les preguntes que s’havien plantejat.
Gràcies per tot el que ens heu aportat!!!!

Comparteix
M'agrada
Comentaris