Resposta a la petició de Castellar en Comú sobre tovalloletes higièniques
Sergi Pla, Gerent de Concessions de Sorea
Benvolguts, en resposta a la informació que aquest mitjà va publicar amb data de 27 de novembre, en què es recollia una petició de Castellar en Comú Podem en què sol·licitava a Sorea que engegués una campanya de sensibilització sobre les tovalloletes higièniques, voldríem informar del següent:
-Sorea va dur a terme una campanya sobre l'ús de les tovalloletes al vàter amb un missatge que es va incloure a les factures emeses en el període 26/07/2016 i el 31/10/2016.
-Aquesta campanya va coincidir amb dos períodes de facturació al Casc Urbà i amb un a la resta de zones. De fet, es van emetre 20.708 factures mentre va estar en marxa la campanya i Castellar del Vallès compta amb 11.165 usuaris, el que implica que molts d'ells van rebre aquest missatge en 2 ocasions.Per tant, com a mínim tots els usuaris de Castellar del Vallès van rebre aquest missatge en una factura.
-El missatge va ser: "Sabies que llençar tovalloletes d'higiene corporal pel vàter provoca greus problemes a les instal·lacions del teu municipi? A casa, és millor utilitzar un petit contenidor al bany per llençar-les. A l'aigua no les llencis mai".
-Sorea s'ha unit al compromís internacional de lluitar contra la problemàtica que causen les tovalloletes en el sistema de clavegueram. Al 2016 es va posar en marxa una campanya contra el mal ús de tovalloletes humides, que ja compta amb prop de 300 empreses i entitats adherides en 17 països. També es reclama que els fabricants etiquetin correctament els productes que per la seva composició no han de ser llançats al vàter. L'entitat promotora és l'Associació Espanyola de Proveïment d'Aigua i Sanejament (AEAS).
-A més, Sorea ha engegat campanyes de la mà de diversos Ajuntaments i, en aquest sentit, estem definint conjuntament amb l'ajuntament de Castellar del Vallès una nova campanya per donar continuïtat a la que vam dur a terme el 2016, doncs és un problema que va en augment amb un fort impacte en l'economia, en el medi ambient i en el manteniment de les xarxes de clavegueram i de les depuradores.
-Agraïm la sensibilitat cap a aquesta qüestió de Castellar en Comú Podem. Considerem que convé fer pedagogia dels efectes perversos de llençar elements de forma inadequada al vàter i que és un esforç que hem de fer entre tots: empreses gestores, administracions, formacions polítiques, centres escolars, famílies, etc.
Salutacions cordials.
Comparteix
M'agrada
Comentaris