Rams i Ball de Bastons
Antoni Castillo (Ball de Bastons)
El diumenge s'iniciava amb un temps esplendorós, que anunciava que el dia seria gran. I així ho va ser per tothom que va sortir al carrer, uns per anar a beneir el ram o la palma, i nosaltres els bastoners i bastoneres per omplir de colorit els carrers i places del centre alegrant més si cal el matí als nostres conciutadans.
Aquest any no estaven sols, doncs vam convidar a la Colla Bastonera de Cànoves que amb dues colles, la de Grans i la de Petits van mostrar una altre forma d'executar el Ball de Bastons. Aquesta és una característica que ens defineix a les Colles bastoneres de Catalunya, que totes tenim identitat pròpia i mostrem al poble l'estil propi de cada una, sense competir, gaudint del que ens diferencia i a l'hora ens uneix, el Ball de Bastons.
Així a les 11 iniciàvem el cercavila des de la Plaça Mirador cap a l'Obra Social Benèfica on com cada any saludem als avis i avies que no poden sortir donant-los una mica d'alegria. Enfilàvem cap a la Plaça Calissó i al carrer Major i, en arribar a la Font de la Plaça Major ens fèiem la fotografia de grup a les escales. Coincidint amb la fi de la benedicció dels rams i palmes es va anar congregant una gran quantitat de gent davant del Casal dels avis on les quatre Colles van fer una exhibició dels seus balls, rebent un fort aplaudiment per part de la gent present.
Acte seguit vam anar cap al carrer St. Iscle, que per la seva característica estretesa i amb la imponent imatge de la torre del campanar de l' església al fons li dediquem el ball de la Creu Grossa, dansa que requereix un gran domini de la picada dels bastons. Després ens vam dirigir, passant per davant de l'Ajuntament, cap a la Plaça Albert, per a nosaltres la Plaça del Mestre ja que és on hi ha la Font - Monument al nostre Mestre Joan Munt al que sempre li dediquem uns ball a la seva memòria.
I finalment al carrer Sant Miquel ens esperava un més que merescut refrigeri, no sense aquesta vegada dedicar-li uns balls a la Pepita, mare i avia de balladors que sempre ha col·laborat amb nosaltres facilitant-nos casa seva quan l'hem necessitat. Ens aquest acte també s'els hi va fer oferiment d'un record, amb dos bastons serigrafiats, a la cap de Colla dels convidats de Cànoves.
Comparteix
M'agrada
Comentaris