Història dels col·leccionistes
Miquel Canals (Cercle de Col·leccionistes)
Benvolguts socis col·leccionistes Castellarencs i d'altres poblacions.
Fem una mica d'història: I'any 2006 es va fundar el cercle de col·lecionistes de Castellar del Vallès per un grup d'amics i companys aficionats al col·leccionisme en general.
Segons el filòsof alemany, Walter Benjamin ( 1892 - 1940) "col·leccionar és una forma de coneixement que està íntimament lligada a la memòria, i que es caracteritza per la seva riquesa, la capacitat de mobilització, d'afavorir associacions sobtades i de produir vincles no anticipats entre una experiència del present i una del passat".
En aquests anys hem passat de reunir-nos de Cal Botafocs al Mirador, de fer les exposicions al casal d'avis a fer-ho a les sales del Mirador i sembla com que no, però ja hem arribat gairebé als dotze anys.
Aquest any estem celebrat l'onze aniversari de la creació de la nostra associació, associació relativament jove, però amb molta empenta a la nostra població I tot gràcies a una persona molt apreciada en tot al nostre poble i fora d'ell, persona que un bon dia va tenir una idea, no perdó, una gran idea, simplement compartir les seves aficions amb el nostre poble, amb tots nosaltres.
Aquesta persona que tots coneixem amb el sobrenom de Pepitó, o sigui el Sr. Josep Valero i Virgili, amb la inapreciable ajuda de la seva encantadora dona, la Sra. Josefa Francàs, o més coneguda com la Pepita.
Aquesta iniciativa que van començar el Pepito i la Pepita el 2006, ara onze anys després, ja som més de trenta dels col·leccionistes socis, i cada any s'apunten més amics del col·leccionisme. I és que això del col·leccionisme enganxa.
I és a ells a qui els hem d'agrair aquesta iniciativa i aquest aniversari.
I per celebrar tal esdeveniment i tal com venim fent cada any, els socis tornem a fer el nostre sopar de germanor, que aquest any serà el divendres dia 15 de desembre per celebra aquestes Festes de Nadal i l'entrada del Nou Any 2018 tots junts si deu vol, si ets soci nostre ja saps t'esperem per sopar, també farem una mica de gresca i compartirem experiències i opinions, doncs la vostra experiència i opinió també compten i molt.
I per cert Pepitó, jo no anava a la recerca de cromos a la tenda de la impremta de Ramon Ribera, allà al carrer del Puig de la Creu com ho feies tu, jo anava a comprar material escolar, però si recordo haver anat amb el meu pare el Sr. Miquel Canals i Ventura, el petit de Cal Merengues a Barcelona, a la plaça Real a la recerca d'alguna peça que li interessés, fins i tot als antics encants, avui ja desapareguts, doncs els actuals encats no són el que eren.
Pepitó, et dic que nosaltres sí que fem i tots plegats continuarem fent Castellar.
Tots nosaltres els socis, col·laboradors i amics vostres us volem donar les gràcies a tots dos.
Moltes gràcies per ser com sou Pepita i Pepitó.
Comparteix
M'agrada
Comentaris