Arbreda
Francisco Cabello Muñoz
El diccionari defineix "arbreda" com "plantació artificial d'arbres, generalment amb una finalitat ornamental, en parcs i jardins".
Al carrer de l'Arbreda de la nostra ciutat, al tram entre Josep Irla i Prat de la Riba, podíem comptar cinquanta-dos escocells on hi ha o hi ha hagut arbres plantats. Avui, a catorze d'ells no hi ha res, són buits; altres deu són ocupats per arbres morts, pals secs i a vint-i-dos hi sobreviuen -en diferents graus de salut- arbres de l'espècie Catalpa.
Oi que no surten els números? És clar: en falten sis, a la vorera, que des de fa una setmana uns obrers de l'Ajuntament estan cobrint amb rajoles, eliminant-los. Què en faran dels arbres que encara queden vius allà? Tallar-los i enrajolar per fer la vorera continua?
L'experiència de mortalitat i escàs desenvolupament de la majoria d'exemplars de Catalpa, ens indica que aquesta espècie, potser no es gaire apropiada per a aquest lloc o no s'ha mantingut adequadament. El que sembla trist i lamentable és tapar els forats en comptes de plantar-hi arbres nous, potser d'alguna classe amb millor adaptació.
Tornant a la definició, ara que l'Ajuntament posa rètols nous a les cantonades, potser seria millor canviar-li el nom al carrer i dir-li "Desforestació" o millor encara "Desídia".
Comparteix
M'agrada
Comentaris