asa8281_617x412
Els jugadors de la UE Castellar celebren el segon gol a Cardedeu. Albert San Andrés
17/09/2018 Esports
Victòria de prestigi a Cardedeu

Dos gols de Nayim Eskali fan sumar els primers tres punts de la lliga als blanc-i-vermells

Els començaments de lliga per la UE Castellar són difícils, però en el moment que l’equip aconsegueix donar un cop a la taula sempre ho acaba fent amb un rival complicat. Els de Juan Antonio Roldán superen per 1 a 2 al FC Cardedeu i sumen els tres primers punts en un camp on no havia guanyat en les últimes cinc temporades.

Les quatre baixes per lesió –Dani Quesada, ‘Juanan’ Campos, Brian Gil i Jordi Torres- podien ser un bon handicap per a la UE Castellar en la visita al municipal de Cardedeu, un camp on històricament ha sumat pocs punts. En les últimes visites, només dos empats feien d’aquest camp un lloc difícil per aconseguir la primera victòria de la temporada.

Però no trigaven gaire els de Juan Antonio Roldán a revolucionar el partit, ja que en només quatre minuts, el davant Nayim Eskali es feia el murri i recuperava una pilota després que el porter local Carlos Rodríguez no s’entengués amb la defensa i aprofitava per fer el primer gol.

Quan encara no s’havia recuperat l’equip del calderí Marc Fortuny, Eskali –jugador format a les files del CF Caldes i conegut pel tècnic local- tornava a aprofitar un refús del porter, després del xut de Jan-Marc Roldán, que es plantava tot sol dins de l’àrea, després de rebre una assistència en una recuperació a prop del mig-cercle de la frontal.

Nayim Eskali, autor dels dos gols castellarencs a Cardedeu.

Nayim Eskali, autor dels dos gols castellarencs a Cardedeu. || A. San Andrés

Amb el 0-2 el partit es posava molt de cara pels blanc-i-vermells, que tot i la superioritat al marcador ho seguien intentant. Els locals però, començaven a despertar aviat i al 10, una contra entre Paituvi i Guillem Ruiz feia intervenir a Alberto Serrano per primera vegada. Al 16, un xut marxava fregant el pal a la dreta de Serrano i el camp inclús celebrava el gol, que ho semblava visualment.

El joc s’igualava entre dos rivals que deixaven jugar a futbol, en el que és, amb molta probabilitat, un dels pocs partits de la categoria on es pot veure joc de toc, com han demostrat als últims anys els dos equips.

Diego Carrillo encenia al 44 l’espurna de l’esperança dels locals amb un gol antològic després d’un potentíssim xut molt allunyat de l’àrea. Serrano endevinava la trajectòria i tot i estirar-se només podia desviar la pilota a la creueta, que rebotava i s’enfonsava a la xarxa. El partit marxava al descans amb 1 a 2.

La segona part començava sense un dominador clar, però era el Cardedeu qui s’apropava més a la porteria contraria. Serrano veia la segona groga al 64 –la primera al 60 per protestar- després d’una sortida a destemps amb els punys per davant i tombar un contrari. Els visitants es quedaven amb 10 i el tècnic castellarenc feia debutar al jove Pau Roldán, porter que ha arribat aquesta temporada procedent del Mercantil (i sense llaços de parentesc amb l’entrenador).

Amb la intensa feina d’aturar la pena màxima i evitar l’empat, Pau Roldán es situava sota pals, amb la sort que la pilota anava fora. El Cardedeu perdia la millor oportunitat de la segona part.

A partir del 70, al Castellar li quedaven 20 minuts de patiment, on els de Fortuny els tancaven a l’àrea pròpia.

Roldán es veia obligat a moure la banqueta i feia debutar Aitor Granados, últim flamant fitxatge de la UE Castellar. El lateral sabadellenc, sorgit de la pedrera del RCD Espanyol, es trobava sense equip –va jugar al Granollers la passada temporada- i amb experiència a 2a divisió B amb l’Espanyol B, Burgos, Guijuelo, Guadalajara i Llevant B, també va ser internacional per Espanya Sub-18. Aquesta setmana s’incorporava a la disciplina del Castellar i està designat a ser una de les peces clau de l’equip aquesta campanya.

Granados deixava aviat detalls de la seva gran qualitat i des del lateral esquerre acabava per internar-se per la banda cap a la porteria local, finalitzant amb un fort xut que desviava el porter local.

L’equip però, patia fins al final, tot i que aconseguia sumar els primers tres punts de la present temporada, suant sang.

El tècnic del Cardedeu, Marc Fortuny va explicar després del partit que “el que més ens ha marcat són els dos errors consecutius al minut vuit i ens ha fet anar a remolc. Sortit desconnectats ha estat la clau del partit. Hem tingut oportunitats i a la segona part els hem aconseguit fer recular”. El de Caldes ha reconegut que “hi ha hagut futbol per part dels dos equips, però ells han sabut aprofitar els nostres errors i nosaltres no ho hem fet amb els seus”.

D’altra banda, Juan Antonio Roldán ha explicat que “han estat tres punts molt lluitat per les circumstàncies del partit. El Cardedeu és un molt bon equip i guanyar en aquest camp és un molt bon resultat i els tres punts tenen un bon regust”.

Els blanc-i-vermells remunten fins a la dotzena posició, en una classificació on segueix manant Les Franqueses, que seguit del Berga són els dos únics equips que han estat capaços de sumar els nou punts disputats.

El Joanenc, pròxim rival que visitarà el Joan Cortiella (diumenge 12.15 h), és tercer amb set punts després d’una victòria per la mínima (1-0) enfront del Sallent.