Víctor León i Carlos Silva celebren el gol del segon a Les Franqueses._617x412
Víctor León i Carlos Silva celebren el gol del segon a Les Franqueses. - Albert San Andrés
18/03/2017 Esports
Victòria d'alta tensió a Les Franqueses (1-2)
La UE Castellar suma tres importants punts en un partit amb emoció fins al final
Dos gols de Víctor León i Carlos Silva han fet sumar els tres punts a la UE Castellar al derbi de vallesos a Les Franqueses. Els de Juan Antonio Roldán superen al seu predecessor a la taula i aconsegueixen la segona posició provisional a l'espera del que faci el Can Rull contra el Bellavista Milán. El partit, marcat per la tensió i la duresa a la primera part, ha tingut dues cares, amb una primera part més ofensiva i una segona més tàctica per part dels castellarencs.

Amb una impecable i remullada gespa, el Municipal de Corró d'Avall rebia a un Castellar que arribava amb les baixes per lesió dels defenses Èric Serna i Carlos Raya, però carregada de moral per emportar-se els tres punts, en un partit a vida o mort per seguir a la part alta de la taula. Les Franqueses, en tercera posició amb un punt més que els de Roldán i també necessitats de victòria per seguir en la lluita per la promoció d'ascens, volien fer del seu camp el fortí necessari per guanyar.

Els dos conjunts saltaven amb nerviosisme al terreny de joc, sabedors del que es jugaven. El ritme era frenètic als primers compassos de joc, però els blanc-i-vermells circulaven la pilota amb fluïdesa davant de la pressió franquesina.
El mig camp de Roldán portava el ritme, amb un Carlos Ortiz incommensurable, fent de mariscal del seu equip i obrint el camp a banda i banda. Era ell qui enviava una pilota llarga a la banda pel control de Jairo Díaz. El davanter centrava escorat gairebé al córner i Víctor León enviava una pilota creuada i rasa que passava per sota de Daniel Sánchez, que tot i tocar-la no podia evitar el primer gol visitant.

Amb el gol, l'equip local despertava i Ortiz veia una groga per una forta entrada a la frontal de la gran. La precipitació passava factura a Les Franqueses, que tot i intentar-ho, no aconseguia aproximar-se amb perill a la porteria de Marc Ollé fins al minut 19, on una estirada acrobàtica evitava l'empat.

El partit començava a posar-se dur i el defensa local Sergio Visdomines li etzibava un cop de peu a Jairo, després de caure a terra en una lluita al límit de l'àrea, que ni el línia -a escassos metres de l'acció- ni l'àrbitre veien, perdonant una expulsió clara. A la següent jugada, Dani Quesada li tornava el cop a Visdomines i veia una groga justa.

Jordi Jornet no ho veia clar i al 34 feia un doble canvi, fent saltar al terreny de joc al migcampista Mahamadou Tunkara per Marc Carmona i al davanter David Sánchez per Bilal Marroun.
Els canvis però, no tenien efecte i dos minuts després, Carlos Silva enganxava una pilota un metre enrere del punt de penal per afusellar Sánchez. Era el 0 a 2 i el Castellar encara gaudiria d'alguna ocasió més, tot i que l'equip blanc-i-blau tornava a posar a prova a Ollé al 38. Amb aquest resultat s'arribava al descans per temperar els nervis.

La segona part començava amb la fogositat dels locals, que xutaven tres vegades als primers cinc minuts de joc, tot i que una ordenada defensa castellarenca evitava la retallada dels de Jornet.
Aquesta seria la tònica de la segona part, on si més no, el joc ofensiu del Castellar no destacava per la seva vistositat, sí que ho feia el defensiu, que amb un impecable ordre tàctic guanyava la partida al rival.

Isaac Serna, Silva i Jairo gaudien d'algunes ocasions clares que no materialitzaven, però el resultat no es veia perillar en cap moment, pel que els de Roldán esperaven als franquesins sense arriscar més del necessari.

El col·legiat afegia cinc minuts pel temps perdut i els canvis, moment on una de les pilotes penjades a l'àrea era aprofitada per Albert Muñoz, que retallava distàncies amb tres minuts per jugar, uns tres minuts que es feien agònics pel Castellar, tot i que es resolien amb efectivitat.

Els castellarencs s'emportaven la victòria i ja han aconseguit guanyar a la segona volta a dos dels tres rivals directes: Can Rull i Les Franqueses, abans de rebre al líder el pròxim diumenge al Pepín Valls, en un partit que serà clau pel desenllaç de la lliga.

"Hem fet una molt bona primera part, llegint molt bé el partit i amb un joc molt clar i efectiu i molta feina dels jugadors que han treballat moltíssim, deixant-se l'ànima al camp" ha explicat el tècnic a peu de gespa del Municipal de Corró d'Avall. "A la primera hem estat molt bé col·locats i contrarestant el seu joc, evitant les arribades. Hem pressionat quan ho havíem de fer, hem gaudit d'ocasions i replegat molt bé. A la segona ells s'han limitat a penjar pilotes a l'olla i a acumular jugadors a dalt, però ho hem defensat bé, gaudint d'ocasions a la contra".

El tècnic no vol llençar les campanes al vol i després de superar al segon rival de la part alta creu que "s'ha d'anar partit a partit i les ganes, la il·lusió i l'esforç no faltaran. El Cardedeu és el pròxim rival, pel que és el següent objectiu".

Gràcies a aquesta victòria, la UE Castellar puja a la segona posició, que dóna dret a la promoció d'ascens, tot i que el Can Rull encara ha de jugar diumenge el seu partit enfront l'altre equip de Les Franqueses, el Bellavista Milán, equip immers en la lluita per evitar el descens de categoria.