Albert Germà en una jugada atacant del CB Castellar enfront de l'Olesa._617x412
Albert Germà en una jugada atacant del CB Castellar enfront de l'Olesa - Albert San Andrés
16/04/2018 Esports
Un pas endavant (75-55)

El CB Castellar supera al CB La Palma i segueix en la lluita per l'ascens

L'equip groc-i-negre aconsegueix la victòria enfront del CB La Palma (75-55) en un partit on ha hagut de treballar de valent per seguir acumulant victòries en la lluita per l'ascens. Els de Raúl Jodra, amb dubtes al segon i tercer quart, aixecaven el partit a l'últim període.

Sembla que la derrota enfront del Roser B a domicili, va deixar clar a l'equip que no podia permetre's el luxe de tornar a perdre si volia seguir lluitant per l'ascens de categoria. Després de superar a Sant Joan Despí i Sant Boi, el CB Castellar rebia al Puigverd al CB La Palma, equip que va aconseguir posar en problemes a l'equip de Raúl Jodra en el partit d'anada, el dia que Enric López va arrencar el cèrcol del pavelló del Baix Llobregat. Situat en sisena posició, l'equip del Baix Llobregat ha crescut durant la temporada fins a arribar a la part alta de la taula.

A Castellar, l'equip visitant volia aconseguir la victòria, però els de Jodra sortien al parquet concentrats i aconseguien dominar el joc. Biel Santiveri, lesionat al turmell abandonava la pista al cap de quatre minuts de joc i no tornava a intervenir en el partit. Al minut vuit, el marcador reflectia un 15-7 favorable als locals i Jordi Navarro cometia la segona falta, discutida amb l'àrbitre que li xiulava una tècnica. Jodra l'asseia, però el jugador continuava queixant-se a la banqueta i era expulsat per desqualificant.
L'equip entrava en shock i els visitants ho aprofitaven per empatar el partit amb un parcial de 0-6 (15-15).

La falta d'una de les referències sota cistella de l'equip, els feia precipitar-se i no tenir les idees clares ni la paciència suficient en atac, a més de no estar encertats en el tir exterior durant el partit (7/21). Tot i això s'arribava al descans amb set punts de diferència.

El tercer període, La Palma aconseguia capgirar el marcador davant la inoperància local, però el 62-63 feia reaccionar els groc-i-negres a final de la part, amb un Marquie Smith omnipresent i un Albert Germà que esperava el seu moment amb èxit. Nou punts era la renda amb la qual s'arribava als últims 10 minuts.

Amb un Castellar renovat, la bona feina defensiva de David Junyent i la correcció de Marc Timoneda portaven l'equip cap a la victòria final en un últim quart on els rivals abaixaven els braços.

"S'ha de recalcar el valor d'aquesta victòria, sobretot pels condicionants que s'han donat durant el partit" ha explicat el tècnic Jodra, que afegia que "torno a insistir en què l'equip ha sabut superar una situació contrària, gràcies a la feina dels jugadors, des del primer a l'últim. Les últimes situacions reafirmen que som un equip complet on pot competir tothom".

El CB Castellar segueix en segona posició, a dues victòries de l'AESE, que queia a casa enfront del Sedis (56-58). Els de L'Hospitalet jugaran el derbi ajornat amb el Collblanc B aquest dimecres, partit que beneficiarà als castellarencs, sigui quin sigui el resultat.
La pròxima jornada, els de Jodra tornen a repetir al Puigverd, on s'enfrontaran al JAC Sants B.