Marcel Montllor intenta superar al defensor Xavi Martínez del CHP Bigues i Riells Albert San Andrés
08/10/2018 Esports
Saturats (3-6)

L’HC Castellar pateix una dura derrota i ja és l’únic equip que no ha puntuat

L’estrepitosa derrota de l’HC Castellar enfront del CHP Bigues i Riells per 3 a 6 al Dani Pedrosa de Castellar deixa als de Pere Gassó una jornada més al fanalet vermell del grup A de Primera Catalana i ja és l’únic equip que encara no ha puntuat. Els granes van patir d’allò més en un partit on res els va sortir.

L’equip de Bigues i Riells va avançar-se per 0 a 2 als primers 10 minuts de joc, davant la inoperància de l’equip local. Als de Pere Gassó res els hi sortia bé, en un dels pitjors partits que es recorden com a locals als últims anys. L’equip no interioritzava l’intent d’assimilar un nou estil de joc i la precipitació i els nervis envoltaven un equip que es convertia en una ombra sobre el terratzo.

Dotze minuts necessitava l’equip per a retallar diferències, però tot i l’1 a 2, l’equip seguia sense reaccionar, enfront d’un rival ràpid però que tampoc es mostrava contundent ni dominant. Els de Bigues encara aconseguien dos gols més a la primera per marxar amb un clar 1 a 4 al descans.

Perduts damunt la pista, al minut set de la segona, rebien el cinquè gol i el Castellar es seguia arrossegant. Les línies de passada no funcionaven i les errades eren cada vegada més seguides. Jugadors determinants de l’equip erraven les assistències més fàcils i entre companys no s’entenien.

Tot i això, el rival no ofegava i Armand Plans retallava diferències amb el 2 a 5. L’equip però, seguia jugant precipitadament i la pressió a tota pista del Bigues ajudava a tenir un desencert encara més marcat. Fins a tres vegades els xiulaven 10 segons per no sortir de la zona defensiva i un parell més, els cinc segons en atac.

Armand Plans va ser l'autor d'un dels gols de l'equip grana.

Armand Plans va ser l'autor d'un dels gols de l'equip grana. || A. San Andrés

Un remat a 15’ del final dels granes significava el tercer gol, en un moment on semblava que l’equip podia reaccionar davant la tranquil·litat dels visitants. Un gol però, on la pilota no arribava ni a tocar la línia de gol, però que l’àrbitre entenia com a gol en no estar posicionat en el camp de visió de la pilota.

El pitjor moment arribava a vuit del final, on Jordi Vegas, pressa del nerviosisme agredia a un rival després d’una jugada, veient una blava. El col·legiat li perdonava la vermella, però no a Guillem Plans, que es queixava des de la banqueta aixecant els braços i era expulsat. Les dues accions perjudicaven un equip suficientment enfonsat, que ja no aixecava més el cap fins al final. El conjunt grana, amb baixes i una plantilla curta, tindrà un jugador menys la pròxima jornada. Per acabar-ho d’adobar, a la jugada següent el rival aprofitava per fer fixar el marcador la mitja dotzena, fent valer el 3 a 6 final.

Guillem Plans va ser expulsat per vermella directa per protestar.

Guillem Plans va ser expulsat per vermella directa per protestar. || A. San Andrés

El tècnic Pere Gassó va explicar que “aquest és el tipus de partit que estan acostumats a fer i han de canviar de xip. Això costarà molt. El rival és ràpid i a nosaltres ens ha faltat físic. L’equip ha d’estar molt bé físicament perquè tenim una plantilla curta i no podem estar fent canvis cada dos segons”. El tècnic de Malgrat de Mar ha incidit en què “quan els partits ens van en contra volem posar-hi ganes i ens acaben condemnant les faltes i tot se’ns posa en contra, amb blaves i vermelles, que ens condemnen per al pròxim partit. Un problema més per treballar d’aquesta manera”.

L’HC Castellar és l’únic equip que encara no ha puntuat al grup A de Primera Catalana i ocupa el fanalet vermell després de quatre jornades. A la pròxima visitarà l’Arenys de Mar, un rival directe en la lluita per evitar el descens i que aconseguia els primers tres punts de la lliga en superar aquesta jornada al CP Vic per 5 a 9.