Participants durant el transcurs de la cursa
Participants durant el transcurs de la cursa - Quim Pascual
13/03/2016 Esports
Run for Animals: gossos i esport
La primera cursa solidària de cani-cros de Castellar tanca una molt bona primera edició amb més de 70 participants
Albert San Andrés

Ni el fred de bon matí ha pogut acabar amb la voluntat dels més de 80 participants que han participat a la Run for Animals, la primera cursa de Castellar per a atletes i gossos, organitzada per V-Sport, que s'ha celebrat amb el rerefons de ser una iniciativa solidària a favor de l'Associació en defensa animal de Castellar (ADA). Més de 70 corredors i 30 gossos han format part d'aquesta iniciativa.

Des de les nou del matí, els participants començaven a arribar a la línia de sortida situada a la porta de les pistes de Can Colobrers, on l'organització de V-Sport ja tenia preparada tota la direcció de cursa. Els gossos envaïen la zona i jugaven entre ells, com si fessin un escalfament previ als set quilòmetres de recorregut.

La facilitat del traçat, de set quilòmetres i un desnivell acumulat de només 62 metres, feien que la cursa fos apta per tothom, tant per qui li agrada córrer o per qui li agradés passejar amb la seva mascota, obrint el ventall a tots els 'target' de participants que volguessin col·laborar amb aquesta causa benèfica.

Passades les deu del matí, tots els corredors, humans i gossos, s'alineaven sota l'arc de sortida de V-Sport situat al carrer de la Garrotxa, per encetar els 7000 metres de la cursa. Grans, petits, atlètics i no tant, retreivers, terriers, pastors o collies, la varietat entre els participants canins era molt diversa, amb l'única intenció de passar-ho bé i donar suport a la defensa animal.

Hi havia qui s'ho prenia com a competició i qui ho ha fet com a un passeig llarg pels camins de la zona de Can Sant Pere, Can Casamada i Can Torrents entre d'altres. Així, les diferències entre el guanyador en categoria individual, Lucas Tejada, amb un temps de (25:44.50) i l'últim classificat, han estat de més de 30 minuts. En femení individual, Núria Morillas arribava en primera posició. Oriol Rossello i Mariola Cruz ho han fet en la categoria de cani-cros.

Els atletes de Vilassar de Dalt, l'Oriol Rosselló i el Dru Quatre Potes (25:48), de l'equip Fire-Hawk, feien història en ser el primer duet guanyador d'una cursa que promet perdurar en el temps. El Dru i l'Oriol, participaven per tercera vegada en una cursa d'aquest tipus i aquesta és la primera victòria que aconsegueixen junts: "aquesta és la primera vegada que guanyem després de fer tercers a Alella i sisens a Mataró". Rosselló valorava molt positivament l'experiència i ha explicat que "ens ho hem passat molt bé, amb un traçat molt ample ideal per fer aquestes curses".

El Dru Quatre Potes, que de ben segur hagués parlat també, encara seguia amb més ganes de gresca després de guanyar i el seu amo explica que "al gos li encanten aquestes curses, ja que no para mai i un cani-cross com aquest és perfecte per a ell".

Després d'aquesta cursa, l'organització de V-Sport se centrarà plenament en la propera Castellar Trail Run del proper 15 de maig i que obre inscripcions a partir de demà 14 de març.

Aquest és el vídeo de la prova:

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris