Albert Germà ha desbordat durant el partit, sobretot des del perímetre._617x412
Albert Germà ha desbordat durant el partit, sobretot des del perímetre - A. San Andrés
12/11/2018 Esports
Ple de victòries al Puigverd

El CB Castellar es sobreposa a les baixes i supera a l’AESE (75-57), seguint invicte a casa

Albert San Andrés

Quatre de quatre pel CB Castellar al Puigverd després de superar a l’AESE (75-57) en un partit on Raúl Jodra no va poder comptar amb Joelvin Cabrera i Àlex Hernández, contra un rival que la passada temporada va posar molt difícils les coses als groc-i-negres.

Tot i no ser un rival directe en el moment dolç que viu el CB Castellar aquesta temporada, la victòria enfront de l’AESE de L’Hospitalet era vital per les aspiracions de l’equip de Jodra, que amb dues baixes sensibles –Cabrera i Hernández- havia d’afrontar el partit amb menys efectius.

Un parcial inicial de 7-0 a favor dels locals, amb quatre punts d’Eugeni Prozorov, era replica amb un tir exterior del visitant Sergi Bonet, que servia per iniciar la remuntada dels de L’Hospitalet i un 0-7 per la igualada a set punts.

El Castellar va patir en el rebot defensiu durant tota la primera part, però tot i això, s’emportava una renda de tres punts al primer minut de descans (16-13).

Dos triples d’inici d’Albert Cadafalch feien manar als castellarencs amb solvència, que al segon període començaven a redreçar la situació i a controlar més el rebot, per marxar al descans amb un 36-31 favorable.

A la segona part, Albert Germà agafava les regnes de l’equip i amb cinc triples es tirava l’equip a l’esquena. Aquest era un partit on els jugadors més experimentats havien de cobrir les dues baixes i Germà, Cadafalch, Aleix Pujades i Jordi Navarro eren els que més minuts gaudien per la falta de rotacions.

Amb el rebot controlat –amb un Germà estel·lar sota el cèrcol- l’equip de Jodra deixava de patir i aconseguia 12 punts de renda per iniciar l’últim quart amb un favorable 57-45.

Els jugadors menys habituals també feien un pas endavant per ajudar l’equip, fent oblidar a Cabrera i Hernández. Enric López i Prozorov eren el sisè home de Jodra, retornant la confiança a base de joc.

Els castellarencs es dedicaven a mantenir la renda als últims 10 minuts, aconseguint fer-li 75 punts a l’equip amb la millor defensa de la categoria. Amb el 75 a 57 final, els de Raúl Jodra segueixen enganxats al tren capdavanter de la categoria.

“Hem fet un partit seriós, conscients de les baixes i coneixent les claus per aconseguir la victòria. Hem sabut controlar el ritme i arreglar el patiment de la primera part amb el rebot, per no haver de sofrir a la segona, on hem buscat la millor posició de tir per no arriscar” va explicar el tècnic castellarenc, afegint que “aquesta és una victòria que ens dóna molta confiança”, sobretot abans de visitar la pista del CB Santa Coloma, un equip que lluitarà per a aconseguir l’ascens de categoria.

El CB Castellar (4-3) ocupa la quarta posició al grup 2 de Copa Catalunya, liderant el triple empat amb Badalonés i Alpicat i a una victòria de Santa Coloma i Ademar.

Després de quatre victòries seguides a casa, la pròxima jornada els de Jodra visitaran al Santa Coloma amb la intenció de donar la sorpresa i aconseguir la primera victòria lluny del Puigverd, única assignatura pendent aquesta temporada.