Carmelo Morales a la línia de meta de Xest Cedida
14/09/2018 Esports
Morales, a tocar del sisè campionat d'Espanya

La victòria a Xest deixa ‘Carmelito’ a un pas d’un nou campionat d’Espanya

Carmelo Morales aconsegueix la victòria a la cita del circuit Ricardo Tormo de Xest (València) i ja és a tocar del sisè títol de campió d’Espanya. El castellarenc pot ser campió amb una segona posició en qualsevol de les dues curses del circuit de Jerez. Max  Sánchez acaba en cinquena posició, mentre que Dani Pedrosa millora amb una sisena posició al GP de San Marino a Misano.

Després d’aconseguir la primera línia en la ‘quali’ de dissabte, ‘Carmelito’ sortia segon pel darrere de Xavi Pinsach (ETG Racing) i al davant del japonès Naomichi Uramoto (Suzuki JEG), mantenint les posicions gairebé durant tota la cursa, que tot i les previsions va poder ser en sec. Morales però, estudiava al seu rival per avançar-lo a falta de tres voltes a la corba 11 del traçat. Pinsach i l’australià Mike Jones (T. Speed Racing) completaven el podi d’Stock1000.

“Afortunadament les carreres han estat en sec i hem pogut demostrar el nostre ritme. Estic molt content amb la victòria, perquè des que vam arribar hem tingut molt bones sensacions. M’he pres la carrera amb una mica de calma, seguint a Pinsach i tractant de no cometre errors per  sumar els màxims punts possibles. Al final he anat a per la victòria i ha sortit bé” va explicar el ‘31’.

Pel que fa a Max Sánchez, el pilot d’onze anys aconseguia la cinquena posició després de sortir des de la 10a plaça. Sánchez va caure a la qualificació quan rodava en temps de ‘pole position’ després de quedar-se sense frens. Durant la cursa, amb molts avançaments, el pilot entrava en setena posició a menys d’una dècima del tercer esglaó del podi. La cursa se l’emportava Adrián Cruces. El ‘Mini31’ és tercer de la general sense opcions de victòria final.

D’altra banda, Dani Pedrosa va completar un millor cap de setmana al GP de San Marino al circuit de Misano, després d’acabar en sisena posició. El ‘26’, que tot i no ser encara oficial signarà amb KTM com a pilot provador, va quallar una cursa força tranquil·la veient que no podia rodar en els temps del grup capdavanter. El d’HRC és onzè a la general del campionat, abans del GP de l’Aragó de la pròxima setmana.