Foto de família de la trobada de penyes blaugranes_617x412
Foto de família de la trobada de penyes blaugranes a Castellar - A.S.
Els periodistes Escobar, Carazo i Guasch van fer una tertúlia durant la trobada de penyes - A.S.
19/06/2017 Esports
Honors i reconeixement en el 65è aniversari de la Penya Solera Barcelonista

La festa, que va coincidir amb la 28a Trobada de Penyes del Vallès, va comptar amb personalitats, directius del club i un trident de tertulians

Guillem Plans

La Penya Solera Barcelonista de Castellar del Vallès va celebrar aquest diumenge el seu 65è aniversari des que es va fundar, l'any 1952. L'aniversari es va commemorar coincidint amb la 28a Trobada de Penyes del Vallès, en què es va cedir un estendard blaugrana itinerant perquè el custodiï l'entitat de la vila, amfitriona de la reunió, fins al pròxim any. Periodistes, directius i personalitats vinculades al FC Barcelona van ser presents en diversos actes durant la jornada, entre els quals un col·loqui per analitzar la situació esportiva de l'equip i un dinar de germanor.


A les 11 h, les diferents penyes blaugranes reunides per a la trobada van ser rebudes a l'Ajuntament. A continuació, els jardins del Palau Tolrà van acollir una genuïna actuació del Ball de Plaça en què els locals, engalanats amb bufandes i banderes blaugranes, van fer sonar l'himne blaugrana acompanyat rítmicament de les castanyoles.


En la trobada, hi va ser Pere Valentí Mora, porter del Barça en la dècada dels 70, on, a més de guanyar títols, va aconseguir el rècord de minuts de joc imbatut en competició europea amb la samarreta blaugrana, una gesta que no es va superar fins trenta anys després per Víctor Valdès. Però, probablement, Valentí Mora és recordat per participar en el 0 a 5 del Barça al Santiago Bernabéu, l'any 1974. Les principals representacions institucionals van ser Pau Vilanova, membre de la junta directiva i responsable de les penyes; David Sala, directiu de la Comissió Social; i Antoni Guil Roman, president de la Confederació Mundial de Penyes Blaugranes, que va elogiar l'organització de la trobada a Castellar i també va valorar "l'extraordinària salut de ferro" de les penyes blaugranes a nivell mundial: "som aproximadament 1.300 penyes amb un cens de 160.000 socis arreu del món. Formem part d'un moviment canviant que s'ha d'anar rejovenint conceptualment, ja que les penyes són una eina de transformació social que exporta els valors del barcelonisme arreu".


EL TRIDENT

L'actualitat blaugrana es va situar al punt de mira de tres dels tertulians gurús del barcelonisme: José Luís Carazo, Pere Escobar i Quique Guasch. L'auditori del Mirador es va arrebossar d'assistents que volien dir-hi la seva en el col·loqui amb el trident periodístic que va venir a Castellar per l'ocasió. Amb confiança mútua, educació i apreci personal, les picabaralles verbals, les enganxades còmiques i les crítiques descarnades dels tertulians van amenitzar l'acte. Quique Guasch introduïa els temes a debat i a la palestra dialèctica Pere Escobar i José Luís Carazo gairebé sempre discrepaven, mossegant-se i buscant-se el matís, amb l'opinió del públic pel mig. La feina de Luís Enrique, l'arribada de Valverde, la qualitat del planter, la necessitat de fitxatges, la junta directiva actual, la moció de censura i l'equip de la capital van ser els temes més controvertits.


Pere Escobar, una de les veus futbolístiques amb més reconeixement de Catalunya Ràdio i del país, va relatar les claus de l'èxit de la tertúlia del trident: "Ens coneixem des de fa molts anys. Discutim, riem i cridem. Ens estimem i discutim sense fer-nos trampes. La tertúlia, si està ben feta, hi ha educació i té gent de totes les opinions, trasllada la confrontació i permet a qui escolta fer-se una idea pròpia".


El triumvirat periodístic va agrair l'excel·lent rebuda del públic i de la Penya Solera de la vila. "Això és autèntic barcelonisme, gent que només parla de sentiments, una paraula que s'assembla a cèntims, però que no té res a veure. Són el bressol del Barça, gent molt agraïda", va reconèixer Quique Guasch, molt cofoi, amb l'esmolat sentit irònic que el caracteritza.

Comparteix
M'agrada
Comentaris