201805215265_617x412
Jordi Vegas i Marcel Montllor en la celebració d'un dels gols. Albert San Andrés
21/05/2018 Esports
Golejada per acabar (10-6)

L'HC Castellar supera clarament al CE Vendrell amb 10 minuts inicials superbs i jugarà la promoció de descens

Després d'una matinal d'arròs a Castellar Vell, l'HC Castellar ha passat per sobre del CE Vendrell (10-6) per aconseguir classificar-se per la promoció de descens a una ronda. Tot i ser dotzens a la classificació –inicialment no havien de jugar la promoció- els de Fidel Truyols jugaran la fase a una ronda per culpa de la compensació de descens dels equips de Nacional Espanyola. En cas de no superar la ronda, tindran una segona oportunitat contra un equip.

El Dani Pedrosa lluïa les millors gales per rebre al CE Vendrell en l'última jornada de lliga regular i l'equip necessitava una victòria per evitar les dues rondes de play-out, després de la victòria de l'Andorra HC.
Els de Fidel Truyols, amb presència majoritària a l'aplec de Castellar Vell, una fita anual important per al club, arribaven endollats al partit i aconseguien frenar l'ímpetu inicial dels del Baix Penedès.
Només tres minuts eren necessaris perquè Guillem Plans aconseguís robar una pilota, assistint a la contra a Gerard Tantiñá que obria el marcador. A la següent jugada era Jordi Vegas qui ampliava la diferència pels granes, que amb el 2-0 encarrilaven la victòria.

El Castellar seguia en ratxa i Guillem Plans tornava a robar una pilota al mig del camp. Ell mateix encarava a porta, fent un gir sobre si mateix que deixava clavat al defensa. La mitja volta feia aixecar al pavelló, que veia com anotava el tercer gol, segurament un dels millors que ha vist el Dani Pedrosa a les últimes temporades. El jugador ho celebrava amb un vistós salt.

Guillem Plans anota el tercer gol del vespre.

L'equip però, no tenia prou i Jordi Vegas feia el quart, creuant-se des de la banda esquerra. Era el mateix protagonista el que assistia a Marcel Montllor després d'una contra al minut 10, per fer el 5-0.
Els tarragonins retallaven diferències des del punt de penal, però sense donar signes de reactivació. Vegas feia el sisè a un minut d'arribar al descans (6-1).

Amb la mateixa empenta que a la primera, però amb les forces igualades –cap dels dos equips tenia banqueta per fer canvis- Vegas enviava una pilota al pal en la segona jugada i Sergio Ruiz aturava una directa per la 10a falta, al cap de cinc minuts.
Vegas marcava el quart gol del seu compte personal i amb el 7-1 semblava que la reacció rival no arribaria, però en poc més d'un minut retallaven diferències.

Montllor trigava només dos minuts a assistir al golejador de la jornada, i Vegas signava el 8-2.
Els tarragonins despertaven i s'ho començaven a creure, aprofitant una contra per fer el 8-3. Armand Plans veia una blava ben assenyalada, després de bloquejar un desplaçament d'un rival al centre del camp i la superioritat els servia per aconseguir el quart.

Armand Plans lluita una pilota a la primera part.

En un moment boig pel joc, Vegas assitia a Tantiñá (9-4) i Guillem Plans era objecte d'una falta sancionada amb blava. Vegas fallava el penal, però aprofitava la directa de la 10a falta per fer el 10è gol.
Amb el partit a les acaballes, el Vendrell aconseguia el cinquè gol de directa i el sisè quan a menys d'un minut, un jugador aprofitava rival aprofitava l'aturada de joc dels castellarencs per marcar. El 10-6 permetia sumar tres valuosos punts als de Truyols, que jugaran la promoció de descens de només una eliminatòria.

"No se si ha estat l'arròs o les ganes dels jugadors conscients del que jugaven. Teníem mig equip lesionat, però tots han estat a la banqueta. Han sortit molt efectius i avui ha sortit el que en d'altres no surt" ha explicat el tècnic Fidel Truyols.

Ara l'HC Castellar s'enfrontarà al HC Roda, el 12è classificat del grup A de Primera Catalana. En cas de no superar a doble partit a l'equip de Roda de Ter, els granes tindran una nova possibilitat d'aconseguir la permanència en una segona ronda enfront d'un equip dels que intenten l'ascens des de Segona Catalana.