13   Salamandra01_617x412
 Els corredors de la quarta edició de la Salamandra Trail Nocturna, en el moment de la sortida Cedida
12/07/2018 Esports
Èxit de la Salamandra més solidària

La cursa nocturna va congregar a 90 participants, que van colaborar amb la causa de la fundació Sant Joan de Déu

Albert San Andrés

La Salamandra Trail Nocturna, cursa en benefici de la fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, va ser tot un èxit, aplegant en la seva quarta edició a més de 90 atletes.

“La cursa més punk del Vallès” organitzada pel Centre Excursionista de Castellar va constar de tres proves diferents, els 6 i els 14 km i la Salamandra Kids dedicada al públic infantil, on els participants de la cursa llarga van recórrer des del Puig de la Creu - Fonts Altes, Canyelles - Serra Pinós pel corriol posterior, Catafau- Serra Pinós pel corriol anterior fins a arribar a Castellar.

Van ser un total de 80 corredors entre els dos recorreguts llargs i 13 els nens de la cursa infantil, que prèviament a la sortida dels grans, gaudien d’un trajecte molt assequible.

En categoria absoluta, als 14 km era Eduard Villalba (1:25,30) qui s’imposava al recorregut tècnic de corriols i camins, seguit per Dani Rodríguez (1:26,30) i Jordi Gisbert (1:28,00). Isabel Criach (1:58,00) entrava en 14a posició, sent la millor fèmina i seguida per Ingrid Tarragó (2:17,00) i Tere Soley (2:17,01) que entraven en 22a i 23a posició, just després de l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez (2:02,01) i el regidor Joan Creus (2:02,02). 35 eren el total de participants en aquesta modalitat.

Pel que fa a la cursa dels 6 km, l’atleta especialitzat en canicrós, Marc Gallego era el guanyador després de cobrir la distància en un total de 40:30, seguit d’Oriol Martínez (40:40) i de Guillem Gimeno (40:50). En categoria femenina, l’atleta del Club Atlètic Castellar, Alba Reig (55:00), aconseguia la cinquena posició absoluta i la primera femenina, superant a Eva Planell (1:02,00) que entrava vuitena absoluta i Sara Muñoz (1:04,30) que ho feia en 10a posició. 45 participants van prendre la sortida en aquesta categoria, amb 23 homes i 22 dones.

Des de l’organització del Centre Excursionista de Castellar van explicar que “un any més, la Salamandra Trail no ha fallat. A la tarda, els més petits, van recórrer amb gran velocitat un bon tros de l’itinerari preparat per la cursa nocturna, demostrant del que són capaços. A la nit, els runners van gaudir, en una part de la cursa, d’un traçat molt tècnic i un final de cursa súper ràpid. Des de l’organització agraïm a totes les corredores i corredors que han pres part d’aquesta 4a edició perquè el seu esforç va destinat solidàriament a la Unitat de Càncer Infantil de l’hospital Sant Joan de Deu. Igualment, agraïm a tots els comerços de Castellar que s’han volgut sumar col·laborant de forma desinteressada. També agraïm d’una manera molt especial a totes i tots els voluntaris que han fet possible un nou èxit de la Salamandra”.

La quantitat recaptada amb els preus de les inscripcions (12 € per les categories grans i de 5 per la kids) serà destinat a la construcció del Pediatric Càncer Center Barcelona, projecte de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.