15   specials01_617x412
L'equip de futbol sala del TEB Castellar va aconseguir la victòria
11/10/2018 Esports
Esportistes castellarencs a l’Special Olímpics d’Andorra

Els esportistes del TEB Castellar van tenir una actuació lluïda en aquesta competició que va aplegar més d'un miler de participants

L’onzena edició dels Jocs Special Olympics, que va tenir lloc del 4 al 7 d’octubre a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, va comptar amb presència castellarenca que, a més, va ser molt lluïda. Un nodrit grup d’esportistes del TEB Castellar va participar en disciplines com l’atletisme, el futbol sala o l’hoquei adaptat. Entre aquests participants, hi havia tres nois castellarencs, els germans Méndez i Vítor Cózar. Aquest últim va brillar amb llum pròpia aconseguint un tercer lloc en salt de llargada i un espectacular triomf en la cursa de 200 metres. L’equip de futbol sala del TEB Castellar va aconseguir el triomf i l’equip d’hoquei adaptat va quedar tercer. 


Els Jocs Special Olympics, que se celebren un cop cada quatre anys sota el lema ‘El millor és qui ho intenta’, va comptar amb 1.500 esportistes procedents d’una dotzena de països, tot i que la gran majoria dels participants eren catalans (1.239 esportistes són catalans, 93 de l’estat espanyol i 54 d’Andorra). La resta procedient de Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya. 

 

Víctor Cózar en la prova del salt de llargada

Víctor Cózar en la prova del salt de llargada

 

Segons expliquen des del TEB, els 117 esportistes i 24 voluntaris desplaçats a Andorra i la Seu d’Urgell  “van viure una cerimònia d’inauguració inoblidable”. “A més de portar amb orgull l’escut del TEB durant la tradicional desfilada, van emocionar-se amb l’homenatge pòstum a Francesc Martínez de Foix, qui va presidir la Federació Catalana d Esports per a P.D.I - ACELL i va ser vicepresident d’Special Olympics Catalunya, a més de dirigir el TEB durant 40 anys”. La placa commemorativa d’Esports de la Generalitat de Catalunya la va recollir el seu germà Joan Martínez de Foix, un dels molts esportistes que van competir en aquesta Onzena edició dels Jocs. 


Aquesta cita és l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i “un estímul al treball diari, el premi a les diferents competicions locals i territorials i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat i, per tant, aconseguir complicitats solidàries i de respecte”, expliquen els organitzadors de l’esdeveniment.


Els Jocs Special Olympics tenen lloc cada quatre anys. A Catalunya, se celebren des de l’any 1988 quan van tenir lloc a Lleida. Des d’aleshores altres ciutats han acollit aquest esdeveniment amb clara vocació internacional: Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers(1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006), Barcelona- Vilanova i la Geltrú (2012) i Barcelona-Calella 2014. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris