Gerard Tantiñá i Jordi Vegas celebren un dels gols enfront del Reus Deportiu._617x412
Gerard Tantiñá i Jordi Vegas celebren un dels gols enfront del Reus Deportiu. - A. San Andrés
11/03/2018 Esports
Esforç, treball i victòria (7-6)
L'HC Castellar aconsegueix els tres punts enfront del Reus Deportiu B en un partit d'alta tensió
El trepidant partit viscut aquest vespre entre l'HC Castellar i el Reus Deportiu B s'ha saldat amb victòria castellarenca per la mínima (7-6), en un 'match' on els de Fidel Truyols han aconseguit sumar tres punts vitals per sortir de les últimes posicions de la taula. La despòtica actuació del jugador visitant Eudald Cañete han encès els ànims de la grada, en un final del partit molt calent.

Després d'enfrontar-se contra els dos primers classificats de la lliga, l'equip grana rebia la visita del Reus Deportiu B, un rival acomodat en la setena posició de la taula, però amb un talent immens. Els de Truyols, necessitats de punts per sortir del descens directe ho feien després de caure plantar cara al Reus Ploms -en partit ajornat- i al Juneda en l'última jornada i superant al Riudebitlles, havent sumat tres dels nou punts possibles en les darreres tres jornades.

El filial de l'actual campió d'Europa sortia al terratzo imposant un altíssim ritme de joc, que els locals aconseguien frenar amb un bon ordre defensiu. El porter Sergio Ruiz aconseguia refusar tres pilotes gairebé consecutives als primers minuts i Jordi Vegas feia de revulsiu anotant un gol des del seu camp, amb un fort xut al minut quatre.

Els roig-i-negres no abaixaven el ritme però el mur defensiu tancava espais i forats per evitar la igualada. Gerard Tantiñá sorprenia la defensa rival al minut 10, amb un xut des de la frontal que significava el segon pels de casa. Quan més compromès es trobava l'equip de Truyols, el gol donava oxigen per seguir lluitant.

20 segons després, Armand Plans rebia l'assistència del capità Marcel Montllor per fer el tercer, deixant noquejat al rival i gaudint de la màxima efectivitat (3/6), una qualitat que l'equip necessitava millorar des de feia temps.

El partit es començava a igualar i a 8:35 pel final de la primera, els granes cometien un penal aprofitat per retallar distàncies.
Al cap de tres minuts, Xavi Vernet veia la targeta blava per una falta a destemps. Els tarragonins però, desaprofitaven el penal, amb una gran intervenció de Ruiz. Un minut després, jugant en superioritat Eudald Cañete posava el 3-2 al marcador. El jugador celebrava el gol provocant a l'afició local, fent gestos amb les mans. Tot i això, el Dani Pedrosa no queia en la provocació.

La reacció dels visitants no feia trontollar l'equip i Montllor ampliava l'avantatge a 30 segons del final amb un gol a la contra, arribant al descans amb 4-2.

La segona començava amb un penal sobre Vegas al minut dos, que el mateix jugador desaprofitava. Tres minuts després però, es rescabalava anotant un gol d'antologia: sol davant del porter, elevava la pilota tres pams de terra i després de dos tocs l'enfonsava a la xarxa. El golejador li tornava la jugada a Cañete celebrant el gol de la mateixa manera.

Per acabar-ho d'arrodonir, Xavi Almohalla anotava una contra un minut després (6-2) i enfonsava als reusencs, forçats a demanar temps mort. Encara amb 17 minuts pel davant, el Reus Deportiu encara no havia dit l'última paraula i només li feia falta un minut per retallar distàncies i dos més per posar l'ai al cor amb el 6-4.

Però Truyols feia sortir a pista a l'Armand Plans, que assistit per Tantiñá feia el setè dels granes i donava certa tranquil·litat, només 25 segons després. En una fase boja del partit, els castellarencs cometien la desena falta i Cañete mostrava la seva qualitat anotant la pena, però no sense abans desgavellar al públic. El jugador, que ha disputat tres partits amb el primer equip aquesta temporada, marxava cap a la banqueta a beure i poc després agafava la pilota col·locada al punt de penal per començar a fer tocs d'estic a l'aire. Farts de les provocacions del jugador de Ripoll, la grada li recriminava i sense acabar content, el 9 del Reus li dedicava el gol al públic local, davant d'un àrbitre que no era capaç de frenar el comportament desafiant del jugador.

Amb el 7-5 el partit s'obria encara més i les contres eren la tònica durant alguns minuts. Vegas cometia un penal després de tractar de frenar una contra i Cañete, tornava a anotar fent de les seves. El 7-6 amb poc més de set minuts pel davant posava la màxima emoció al partit.

Però tot i les anades i vingudes, cap dels dos equips aconseguien anotar més i l'HC Castellar aconseguia sumar tres valuosos punts.
El partit s'acabava amb polèmica, ja que "l'heroi" de la nit s'encarava amb diversos jugadors locals i la grada, farta de les ximpleries provocades per l'ego d'un nen de 20 anys, l'acabava insultant. Les recriminacions dels jugadors reusencs no rebien més que els típics insults de la grada i els responsables locals aconseguien que el problema no fos a més.

Amb els ànims molt encesos, els de Truyols ho celebraven amb l'afició, que s'oblidava de Cañete, un gran jugador al qual li perd el caràcter, ja que segons fonts del club, al partit d'anada ja va ser expulsat per un comportament similar.

"Hem tingut el premi a l'esforç i a la confiança que feia dies que perseguíem. L'equip es mereixia aquesta victòria" ha explicat Truyols després del partit. "L'encert, normalment la nostra mancança, ha estat la virtut. Hem sabut patir, refent l'equip davant d'un equip superior i que ens ha fet treballar molt" ha defensat.

L'equip grana, necessitat d'una victòria d'aquesta mena, aconsegueix una victòria de prestigi que Truyols "esperava" des de feia temps, ja que "els nois treballen molt i han fet dos partits molt dignes enfront dels dos primers classificats".

A la recta final de la lliga, amb 10 partits pel davant -encara s'ha de jugar l'ajornat enfront del Cerdanyola- l'equip segueix lluitant per evitar la zona de descens i poder tornar a salvar la categoria una temporada més.