Jordi Navarro ha estat un dels jugadors clau del CB Castellar._617x412
Jordi Navarro ha estat un dels jugadors clau del CB Castellar - Albert San Andrés
13/11/2017 Esports
Cop a la taula del CB Castellar
Els de Raúl Jodra superen al Bàsquet Sant Boi (83-64) i opositen a la primera plaça
El partit que enfrontava al CB Castellar contra el Bàsquet Sant Boi servia per dirimir qui serà el líder de la categoria quan els dos equips hagin jugat el partit pendent que els resta. El xoc de trens al grup dos de Primera Catalana s'ha decantat de banda d'uns groc-i-negres (83-64) que han sabut jugar amb cap, rigor i paciència.

Recuperat Albert Germà de l'esquinç que es va produir enfront del Roser B, Raúl Jodra aconseguia jugar un partit amb la infermeria buida, després de recuperar Joelvin Cabrera a l'anterior jornada de lliga.

Als minuts inicials eren de poca anotació amb defenses dures i només cinc punts entre els dos equips en gairebé quatre minuts. Els locals prenien la iniciativa amb un joc ràpid i eficaç, assegurant el tir i sense cap mena de filigranes, manant en tot moment al marcador i marxant 17 a 13 al primer minut de descans.

Un triple als moments inicials del segon període deixava a només un punt als de Sant Boi, però la seguretat d'un pletòric Jordi Navarro sota cistella i l'efectivitat d'un inspirat Albert Germà feia aconseguir una diferència de fins a sis punts.

Els visitants no llençaven la tovallola seguint el ritme i demostrant perquè eren fins avui l'equip amb menys derrotes de la categoria. Dues recuperacions defensives de Germà, un triple seu i un de l'Albert Cadafalch aconseguien un màxim avantatge d'onze punts, que era reduït a sis a 15 segons del final. Lluís Tejedor però, anotava un triple a dos segons del descans per acabar 43 a 34.

Sense el desequilibri de Marquie Smith -molt marcat defensivament amb una duresa no castigada-, Joelvin, Cadafalch i Navarro s'encarregaven de tirar del carro al tercer quart, amb un parcial 11-0 que rubricava Smith amb un dos més un. Amb fins a 20 punts d'avantatge, el Castellar es sobreposava a l'allau de tècniques i antiesportives assenyalades per la dupla arbitral a banda i banda, sense un criteri gaire clar. Només els col·legiats no eren a l'alçada de l'espectacle del Puigverd, on els dos millors equips de la categoria es batien en duel per la primera posició virtual.

El tercer quart també era per un superior Castellar, que marxava 16 punts per sobre al lluminós (64-48) en una de les millors parts dels últims temps.

Com si res, Germà estrenava el marcador amb un triple, que era replicat per Tejedor, deixant un 70-52 a 7:45 del final. De nou el ball de tècniques i d'intencionades a banda i banda era el recurs dels àrbitres, que ni tan sols aconseguien esbrinar el que passava al parquet.
Una pel tècnic visitant i un jugador, un altre per Smith -eliminat per 5 faltes- i dues intencionades per Junyent, desvirtuaven el bon joc vist sobre la pista. De nou, amb un criteri dubtós, cap dels dos rivals i de les dues aficions s'acontentaven amb el que estaven veient.

Mentrestant, Navarro amb quatre punts seguits i Germà des del perímetre mantenien el marcador favorable i sense cap tipus d'angoixa. Jodra fins i tot premiava la feina setmanal d'un treballador Marc Timoneda -del sènior B- amb un parell de minuts de joc. El jugador corresponia amb correcció i els últims dos punts del seu equip, arribant al 83 a 64 final.

El tècnic groc-i-negre ha destacat que "sabíem que era un partit important i l'equip ha sortit concentrat des de l'inici. A l'últim partit a casa no vam estar al nivell que volíem. A Sant Joan Despí vam fer les coses molt bé i tocava reafirmar-ho a casa. Era un partit molt complicat, però hem sabut estar els quatre períodes per sobre i és l'exemple del perquè hem guanyat".

Tot i no tenir un Marquie Smith resolutiu com en altres ocasions, l'entrenador hospitalenc ha explicat a L'Actual que "som un equip que vol optar a les primeres places i no podem dependre de només un home. Ho treballem molt, però evidentment si tens un jugador capaç de fer 43 punts, ho hem de buscar. Avui no ha estat així i la resta han fet un pas endavant per guanyar".

El joc fàcil i sense concessions i el tir segur han estat algunes de les claus per decantar la balança. A més de la defensa, àmbit destacat per Jodra que qualifica de "10, tot i que hi ha hagut coses que haurem de seguir treballant, com alguns tirs fàcils que han aconseguit".

El CB Castellar és tercer a la taula, amb un partit menys, que en cas de superar-lo el faria pujar a la primera posició, ja que té guanyat l'average amb l'AESE -únic equip amb dues derrotes pel davant-, però s'haurà d'esperar fins al gener, data quan es jugarà el partit pendent contra el Bàsquet Olesa. El pròxim diumenge a les 18:00 h, els groc-i-negres visiten la pista del CB La Palma, de la Palma de Cervelló (Baix Llobregat).