Tots els esportistes després de la festa dels mèrits esportius.
Tots els esportistes després de la festa dels mèrits esportius - Quim Pascual
15/07/2017 Esports
167 esportistes, guardonats a la Festa de l'Esport Castellarenc
Clubs i atletes individuals van recollir el diploma acreditatiu per cinquè any consecutiu
Redacció
L'Ajuntament de Castellar va organitzar per cinquè any consecutiu, la recepció als esportistes de la Vila que van aconseguir algun mèrit esportiu durant l'última temporada, en la ja tradicional trobada de tancament d'any esportiu. 167 van ser aquesta vegada els esportistes guardonats en l'acte celebrat al Pavelló Puigverd. Els encarregats de fer el lliurament de diplomes van ser l'alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor d'esports, Aleix Canalís.

D'aquests 167 esportistes, 142 formen part de les 10 entitats o clubs castellarencs que van presentar candidatura als premis, mentre que els 26 restants competeixen a títol individual o col·lectiu en entitats, equips o clubs de fora de la vila.

En una primera part de l'acte, presentat pel redactor d'esports del diari L'Actual, Albert San Andrés, es van reconèixer a tots els esportistes que individualment van destacar en alguna disciplina esportiva, amb els atletes Jordi Torrents o Rubén Jiménez, campions de Catalunya en llarga distància. A més Torrents, aconseguia el títol de campió d'Espanya dels 5000 metres i va excusar la seva assistència per estar competint als campionats d'Europa Sub-23 a Bydgosczc (Polònia).

Els germans ciclistes Alcaraz-Lorente, la Ivet i l'Oriol, també van ser premiats per assolir diverses fites en l'àmbit català i estatal, juntament amb Bernat Garcia o el 'Titan Legend' Santi Ramos.
Els gimnastes Sergio Kovacs o les germanes Tatiana i Alexia Espín van copar els premis en gimnàstica, mentre que Maria Ballesta, Arnau López i Ferran García ho van fer en hoquei patins.

En l'apartat de motor, una disciplina amb força representació a Castellar, Iván Alba i Arnau Parera van estrenar el caseller pels seus èxits a la copa monomarca Focuxtreme, mentre que el Pol i el Jordi Pujol ho feien en la categoria d'eslàlom en car-cross. La promesa de kàrting Arnau Safont, va ser l'únic representant d'aquesta disciplina a la Vila.

En motociclisme, el campió d'Europa, Carmelo Morales, el de Catalunya, Max Sánchez i els pilots de resistència, Jordi Clariana, Ferran Clusellas, David Jaén i Toni García van ser premiats pels seus èxits sobre dues rodes. García també va rebre reconeixement per ser campió de la Motostudent elèctrica i Clusellas per aconseguir el campionat de Catalunya de resistència.

Sobre les quatre rodes, però aquesta vegada en una disciplina on el motor no és important, els triomfadors del Campionat de Catalunya d'inèrcia -conegudes popularment com a curses de trastos- van ser els germans Orengo, que van manar en diferents categories: el Joan va ser subcampió a la categoria de quatre rodes i Roc, campió de drift-trike.

En taekwondo, des del Gimnàs CINFI de Sabadell, va arribar la Bàrbara Matamoros, campiona de Catalunya infantil i amb diversos èxits en campionats i opens internacionals.

Acabant amb el bloc dedicat a esportistes individuals, la tenista numero 194 del rànquin WTA, Georgina Garcia, campiona dels tornejos de tenis de Monzón, La Bisbal i Tunísia, entre d'altres, també va ser guardonada.

En el reconeixement de la promoció dels valors en l'esport, el Futbol Sala Castellar va ser guardonat per la promoció d'un equip de futbol sala inclusiu, entrenat per Daniel Ruz i Saray Salinas.

En una segona part, va ser el torn per tots els esportistes i clubs pertanyents a la vila, per la feina esportiva realitzada amb regularitat, seriositat i responsabilitat al llarg de tota una temporada es tradueix moltes vegades en l'assoliment d'un èxit esportiu.

Vuit atletes del Club Atlètic Castellar van aconseguir als campionats de Catalunya i Espanya, primers llocs i podis en diferents disciplines i categories, mentre que a les bitlles catalanes, el Club Bitlles Colobrers han destacat per ser els campions de la lliga de Barcelona per equips i pels campionats individuals de la Gina Piñol i la Fina Garcia.

En gimnàstica rítmica, dues esportistes del Club Rítmica Clau de Sol, Andrea Ramos i Alexandra Marta, van aconseguir la 2a i 3a posició al campionat de Catalunya, en el nivell V.

L'equip femení de vòlei del FS Castellar també va passar pel parquet del Puigverd, després d'haver disputat el playoff d'ascens a 3a Catalana.

Els dos equips de futbol sala de l'escola El Sol i La Lluna, l'equip benjamí -campió de la lliga JEEC del Consell Esportiu Sabadell- i l'equip aleví - tercer classificat de la mateixa lliga- van tenir també el seu moment de glòria.

En arts marcials, el Club Lince's Kenpo Karate Castellar, va aconseguir en diverses categories, un campionat d'Espanya, dos subcampionats, dos tercers i un quart lloc. Per part del Taekwondo World, van assolir diferents cites al Campionat de l'Amistat, equiparable al Campionat de Catalunya, a més d'una plata i un bronze en el campionat de Catalunya absolut.

En rugbi, els 'Gossos' de Castellar, van ser campions de Lliga de 3a Catalana, jugant sota els colors de l'Anoia Rugbi, a més d'aconseguir el subcampionat de Copa Catalana d'Argent sub-14.

De l'escola de bike-trial 'El Bixu', Alan Rovira va ser campió d'Espanya, a banda del cinquè lloc al campionat del món i els podis en el campionat de Catalunya d'Eneko Ruz, Martí Troya i Àlex Gómez.

Per últim, un bon grapat de jugadors del primer equip de la UE Castellar, va recollir el diploma per l'ascens a Primera Catalana aconseguit aquesta temporada i van tancar l'acte, poc abans de les paraules de cloenda de l'alcalde, Ignasi Jiménez.
Comparteix
M'agrada
Comentaris