Darrer Aplec celebrat fins ara a Castellar Vell
Darrer Aplec celebrat fins ara a Castellar Vell - Q. Pascual
19/05/2017 Cultura
Un nou aplec amb l'arròs a punt
Diumenge 21, la jornada festiva tindrà un protagonisme especial en aquest indret emblemàtic, l'ermita de Castellar Vell
Marina Antúnez
Diumenge, se celebra l'Aplec de Castellar Vell organitzat per l'Ajuntament de Castellar amb la col·laboració de la Societat Castellarenca, Parròquia de Sant Esteve, Bal lde Gitanes, Gegants de l'ETC, Escola nocturna, Colònies i Esplai Xiribec, Capgirats, ADF, Deejays del Revés i la Comissió de Festes. Enguany, la trobada arriba a la 39a edició, amb colles arrossaires fidels des de ja fa molts anys.

A les 8.30 hores, s'iniciarà el concurs d'ocellaires. A les 10, s'ha programat una Missa de l'Aplec. A la mateixa hora hi haurà concurs de flors boscanes i de dibuixos a llapis. Les inscripcions al concurs de dibuix es faran fins a les 11 hores, al punt d'informació de l'Aplec. Un cop feta la inscripció es lliurarà als participants una fullola que els farà de taula, una cartolina, un llapis i una goma. Els participants es classifiquen en 4 categories: fins a 5 anys, de 6 a 9 anys, de 10 a 12 anys, i de 13 a 16 anys. La temàtica del dibuix que s'ha de presentar ha de tenir com a motiu l'entorn de Castellar Vell o les activitats de l'Aplec.

Al concurs de flors boscanes els participants es classifiquen en dues categories: adults i infants /Joves. Les incripcions es faran fins a les 11 h al punt d'informació de l'Aplec. A les 11 hores s'iniciaran jocs de cucanya a càrrec de l'entitat Colònies i Esplai Xiribec. De 12 a 13 h hi haurà diverses actuacions d'entitats castellarenques: Bal lde Gitanes dela Colla de joves, els Gegants de Castellar i els castellers de Castellar - Capgirats.

A la 1 es farà el lliurament de premis dels concursos de dibuix i flors boscanes i, també a partir de la 1, es podràn iniciar les preparacions d'arrossos, inscrits ens les següents quatre categories: paelles petites, paelles mitjanes, paelles grans i paelles de joves.

La normativa estableix que les paelles es puguin fer amb foc de llenya o gas, i les inscripcions estaran obertes fins a última hora: dissabte, a Queviures Mañosa (c/ Sant Llorenç, 7), Tenda de Fotos (c/ Major, 62) i 'La botiga del Castell (Avda, Sant Esteve, 19), i diumenge, fins a les 12 h, al punt d'informació de l'Aplec, al costat de l'església.

Es consideraran paelles grans les de més de 50 persones, les paelles mitjanes, de 16 a 50, les paelles petites, fins a 15 persones, i les paelles joves, amb participants de com a màxim 25 anys.

De 10 a 12 cada colla recollirà el número de paella, un val pel feix de llenya i una garrafa d'aigua de 5 litres. El jurat donarà a conèixer a les 16 h i es procedirà a l'entrega de premis. A les 16.30 h, s'ha previst una sessió chill-out a càrrec de l'entitat Deejays del Revés.
Des de les 7 i fins a le s 9, la Policia Local controlarà l'accés amb cotxe a l'esplanada de Castellar Vell, només per descarregar estris. A partir de les 9 del matí, l'accés als vehicles rodats quedarà restringit. Per arribar a Castellar Vell es pot seguir l'itinerari de Natura: "Ca n'Oliver, El Castell i Castellar Vell", editat pel Centre Excursionista de Castellar i senyalitzat amb punts blaus.
Comparteix
M'agrada
Comentaris