Carbonell, Badal i Giménez durant la presentació del llibre, dimarts passat.  || j.g.
Carbonell, Badal i Giménez durant la presentació del llibre, dimarts passat
07/03/2018 Cultura
"Un llibre que commou"
Josep Lluís Badal va presentar dimarts la seva darrera obra a La Llar del Llibre de Sabadell acompanyat del professor Anton Carbonell del Col·lectiu Pere Quart i de l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez
Josep Lluís Badal acaba de publicar un dels seus llibres més personals. 'Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents' ha estat editat per Rata, un dels segells més inquiets del panorama editorial actual, i va ser presentat dimarts passat a la Llar del Llibre de Sabadell de la mà del també professor Anton Carbonell i de l'alcalde de Castellar Ignasi Giménez en un ambient molt castellarenc i, com va recordar Carbonell, dins del paraigua del Col·lectiu Pere Quart del qual ell és un dels principals activistes.

Va ser Carbonell precisament l'encarregat de traçar un perfil de Badal, un autor que treballa a cavall de diversos gèneres literaris (poesia, novel·la infantil i juvenil i per a adults). "És segurament un dels llibres més personals de Badal, una obra que commou", va opinar Carbonell, que va descriure'l com un compendi de proses poètiques. De fet, es tracta d'una mena de dietari on l'escriptor hi ha abocat textos i opinions molt diverses on, segons Carbonell, són molt presents els autors de capçalera de Badal. Hi ha referències al poeta romàntic John Keats, al mestre de les lletres franceses Marcel Proust i, tractant-se d'una obra d'apunts literaris, també hi és present l'ombra del primer assagista modern, Michel de Montaigne.

L'alcalde de Castellar va arrencar la seva intervenció recordant que havia estat alumne tant de Carbonell com de Badal quan estudiava a l'institut Castellar i va fer un acostament més íntim al llibre que es presentava. "Com a lector de l'obra de Badal aquest llibre m'ha semblat especialment interessant perquè és com la rebotiga de l'autor, plena de pensaments, relats i instants que estan molt lligats al paisatge del Vallès i al pas del temps", va explicar Giménez.

Finalment, l'autor va donar algunes claus més íntimes del llibre on dedica moltes entrades als records familiars, als seus pares, i al món de la infantesa com a fill i com a pare.
Comparteix
M'agrada
Comentaris