Artur Martí,a la dreta, amb el guitarrista Miguel Àngel Marchal a la sala Châpeau Rouge de Carcassonne
Artur Martí,a la dreta, amb el guitarrista Miguel Àngel Marchal a la sala Châpeau Rouge de Carcassonne - Cedida
10/05/2016 Cultura
Primera acció artística castellarenca a Carcassone
Artur Martí va actuar per l'INS Castellar i el Collège de Grazailles
En el marc de l'intercanvi que l'Institut Castellar i el Collège de Grazailles duen a terme, enguany, el cantant vallesà Artur Martí va oferir un concert a la sala Châpeau Rouge de Carcassonne el passat dissabte . Va ser un acte organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Castellar del Vallès i el de la ciutat francesa de Carcassone.

Les dues viles es van agermanar l'any 2011 fruit de l'intercanvi lingüístic que, des de fa gairebé deu anys, porten a terme l'Institut de Castellar i el Collège de Grazailles. Aquest concert és, doncs, el primer esdeveniment conjunt de les dues administracions i vol ser el principi d'un seguit d'accions per tal de mostrar als ciutadans diferents aspectes culturals dels dos països.

L'Artur Martí és un cantant amb una base molt sòlida que ha fet diversos concerts en sales de concert, especialment, de Barcelona. Amb un estil propi, dissabte va sortir a l'escenari amb un repertori de música pop, folk i rumba que, barrejat amb la seva veu a vegades esquinçada per tal de fer-la més expressiva, es va ficar a la butxaca un públic ben divers. Entre els assistents de públic, hi havien els alumnes catalans i francesos que passen una setmana junts i que visitaran diversos indrets francesos, tant del municipi de Carcassonne com de la regió.

L'Artur Martí va actuar acompanyat del guitarrista Miguel Ángel Marchal i del pianista Julián Gregorio. D'entre tots els temes, val la pena destacar les interpretacions de temes propis, com per exemple, una versió força instrumental de "Equilibros" i "High&Dry" de la banda Radiohead. Va ser també molt aplaudida, una rumba en català i altres peces cantades en castellà amnb les que els artistes volien mostrar les diverses cares entre les relacions de parella.

L'Artur ja ha fet un primer pas fora del nostre país. Té un camí per endavant que sap que ha de seguir amb constància, amb els seus reptes i els seus entrebancs. La seva filosofia, el seu caràcter obert i la seva simpatia li auguren molts èxits que compartirà, sense dubte, amb tots aquells que s'acostin a sentir-lo i puguin captar el seu delicat registre.
Comparteix
M'agrada
Comentaris