El grup Macedònia rep el premi a Millor Disc per a públic familiar 2017.
El grup Macedònia rep el premi a Millor Disc per a públic familiar 2017. - Cedida
09/03/2018 Cultura
Macedònia guanya el Premi Enderrock per votació popular al Millor disc per a públic familiar
El treball 'Estic contenta!' ha estat valorat com el millor d'aquesta categoria
Marina Antúnez
El grup Macedònia, liderat pel músic castellarenc Dani Coma, ha rebut aquesta setmana el Premi Enderrock per votació popular al Millor disc per a públic familiar 2017. La notícia ha estat molt ben rebuda per la formació, "que no esns ho esperàvem, perquè era només el primer disc de la nova generació", diu Dani Coma, tot i que també reconeix que, "amb el temps, n'hem anat aprenent".

A la gala de l'Enderrock s'hi van presentar, diu Coma, "per gaudir de la gala, principalment, és un goig per les noies poder seure al costat dels grans", afegeix, com Txarango, Manu Guix, Love of Lesbian, entre d'altres premiats. El palmarès se l'ha endut, justament, el grup Txarango, gran triomfador dels Premis Enderrock 2018.

Per Macedònia, premis com el que els han donat són molt ben rebuts. "Ens aporten un primer reconeixement i això és fantàstic, i a més, tota la professió ha conegut la nova generació i ha pogut riure amb ella". Sobre la repercussió que pugui tenir aquest guardó, Coma apunta que "s'ha engegat tota la maquinària per fer-ne la màxima difusió, i esperem que es noti".

Macedònia no ha tocat sostre, segueix avançant al ritme dels temps que corren. "Hi ha gent que encara no ens coneix i seguirem treballant per ampliar els nostres seguidors". Sobre els tems i continguts que tracta Macedònia, també hi ha hagut una evolució. Segueix parlant dels estigmes i tòpics de la societat, "però ja no surt la gameboy com a tema, sinó que en aquest últim parlem de la transexualitat, per exemple".

A nivell sonor, Macedònia incorpora, cada cop més, sons electrònics , però també segueix fidel a l'estil Macedònia, un pop - rock adreçat a les famílies, "un matís important que ens distingeix de la cançó infantil". El públic de Macedònia se sent les lletres properes perquè parlen de coses que passen en la quotidianitat, a casa i a l'escola. "I on s'hi reflecteixen els joves, però també els pares i mares", afegeix Coma.

El proper concert previst del grup Macedònia és per al dia 7 d'abril, a la Nau 1 de Granollers. El dia 15,  actuen a l'Auditori de Girona, justament l'espai on aquest dimecres passat es van entregar els Premis Enderrock.
Comparteix
M'agrada
Comentaris