Una vaca acompanyava la parada de iogurts i llets La Vaqueria
Una vaca acompanyava la parada de iogurts i llets La Vaqueria - Q. Pascual
20/03/2017 Cultura
La Fira de Sant Josep recupera la crema per a tothom
Les parades d'aliments i altres activitats van omplir la plaça de la Fàbrica Nova
Marina Antúnez
La Fira de Sant Josep que diumenge 19 es va desenvolupar a la plaça de la Fàbrica Nova de Castellar, just davant de l'Espai Tolrà, - lloc on es va instal·lar la Fira de Playmobil d'Esplay-, va ser molt ben rebuda per la ciutadania, que va gaudir de les parades alimentàries, unes 50, que ja són segell d'aquesta festivitat. "La valoració és molt positiva, va venir moltíssima gent i el dia va acompanyar", explicava Anna Màrmol, regidora de Dinamització Econòmica. S'hi van vendre embotits, formatges, matons i iogurts, pa (alguns, fets amb un forn de llenya que va funcionar in situ durant tot el dia), llaminadures, vins i caves, productes de pastisseria, bacallà, mel, melmelada i, fins i tot, plantes aromàtiques i per combatre les plagues. "Sempre procurem que, més que moltes més parades que no hi cabrien, hi hagi varietat de productes", afegia Màrmol.

A les 10.30 hores es va fer el repartiment de coca de forner ensucrada amb un tros de xocolata per a tothom qui va voler tastar-la. Es van repartir uns 25 quilos de coca", afegia Màrmol. Al costat d'aquesta parada de la coca, els castellarencs que van voler van tenir l'oportunitat de votar els processos participatius. Els voluntaris van recolllir vots matí i tarda, sumant un total de 261 vots del total de 21.298 electors al cens del 2017 (el 1,22 % del cens). Dimarts al matí, es van sumar 3 vots més. L'any passat, d'un cens de 19.214 electors es van obtenir 180 vots (el 0,98 % del cens).

Durant el matí, també l'entitat del Ball de Gitanes va fer diverses actuacions a l'entrada del recinte firal, molt lluïdes i amb la participació de les diferents colles de balladors i balladores.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és que l'Ajuntament va recuperar el repartiment de crema de Sant Josep, a la tarda. "Va agradar molt que s'hagi recuperat, vam esgotar totes les racions i la crema era molt bona", destacava la regidora. Per a l'ocasió, la Pastisseria Andreví va elaborar 750 racions gratuïtes de crema catalana que es van regalar diumenge a les 17.30 hores, coincidint amb l'audició i ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona.

A més de les parades d'aliments, també es va comptar amb la presència de food trucks i parades d'una desena d'entitats locals. Entre aquestes, la d'ERC Castellar va presentar el primer concurs de cuina de mongeta del ganxet.El jurat format per Ramon Casamada, Antonio Gálvez, Marina Antúnez i Carles Calsina, va valorar dues receptes; la més innovadora i la més gustosa. Es va premiar Montse Ribera amb el plat 'Pastís de formatge amb mongetes' com el plat més innovador, i Ester Vilar amb 'Mongetes del ganxet amb productes de temporada', com el plat més gustós. Els premis van ser, per ordre, un menú per a 2 persones al restaurant Garbí i un val de 100 euros per a bescanviar al comerç local.

Altres entitats que van ser presents al a fira, per exemple, Cal Gorina- que va presentar la seva campanya de captació de socis, a més de celebrar una calçotada a l'hora de dinar-, també van gaudir d'una bona assistència. També hi van ser representades les parades d'ADA, l'OSB, Càritas, l'entitat Stop Bullying, l'escola El Casal, ANC, la PAH i els Castellers de Castellar.

D'altra banda, per a la mainada, es van instal·lar tres inflables al vestíbul de l'Espai Tolrà, a més d'un altre inflable a l'exterior, per a infants una mica més grans. A banda, s'hi van sumar les atraccions de fira dels cavallets, llits elàstics i autos de xoc. La Fira de Sant Josep, que enguany va estar oberta des de les 10 fins a les 20 hores, va ser una jornada per a recordar en positiu, tant pel que fa a l'assistència com pel dia assolellat que va acompanyar durant tot el dia.


ACTUALITZACIÓ 21/03/17 13.00 H


Comparteix
M'agrada
Comentaris