Quartet Mèlt_617x412
L'Ariadna, l'Eloi, la Magalí i l'Oriol són el Quartet Mèlt, que aterra a Castellar amb 'Bestial'. - Cedida
20/04/2017 Cultura
"El que ens va unir és el cant coral"
Ariadna Olivé és contralt del Quartet Mèlt; amb l'Eloi Fort, la Magalí Sare i l'Oriol Quintana, actuen divendres a l'Auditori
Marina Antúnez
· Quina formació musical té el Quartet Mèlt?
Tots hem estudiat música des de petits i tots quatre hem fet un instrument o més. La Magalí és de Bellaterra i es va formar allà, ara està fent el Superior de Cant al Liceu; l'Oriol és de Sabadell i està estudiant cant a l'ESMUC i també està fent un doctorat en filologia catalana; l'Eloi és de Tarragona, va acabar el Grau Mitjà i fa de professor de música en una escola de Valls i en una de Sarrià, i també està estudiant arquitectura i jo he acabat conservació i restauració de béns culturals en l'especialitat de documents gràfics, també vaig estudiar música i vaig fer piano i viola.

· Quin és el punt fort de Mèlt?
Un dels punts que ens uneix a tots quatre és el cant coral. De fet, ens vam conèixer en grups de cant. Vam decidir crear un grup de format més reduït, un quartet, una veu per cada corda. El quartet Mèlt va néixer l'any 2012 i vam començar a fer concerts, més a fora que a casa, curiosament. Vam cantar a Suècia, Itàlia, Sardenya i Salerno. Després, vam seguir amb altres projectes fins que va arribar el fenomen 'Oh happy day'.

· Què va suposar per a vosaltres, el pas per aquest programa de TV3?
Quan ens vam presentar al càsting, no teníem cap aspiració. De fet, no ens esperàvem tot el que vindria després, que va ser prou bo! El programa 'Oh happy day' va ser una experiència molt bona, vam aprendre moltes coses, vam recollir un repertori que no havíem fet abans, la televisió et posa a prova, vas provant coses i t'adones que les pots fer.

· I d'aquí en va sorgir el vostre disc 'Maletes'?
Sí, després de l' 'Oh happy day' vam treure aquest disc, que és un pupurri del que havíem après al programa. Després, vam seguir amb un altre projecte titulat 'Un Nadal a casa' i el desembre de l'any passat vam fer 'El Nadal a l'Auditori', un concert molt especial amb un repertori diferent, arranjat pel músic Joan Albert Amargós. Allà vam actuar amb músics. De fet, és un dels pocs projectes que hem fet amb banda, exceptuant la presentació de 'Maletes' que vam fer al Kursaal, també amb músics.

· Ara presenteu el nou projecte 'Bestial', ens ho expliques?
Sí! El vam estrenar el passat dia 8 d'abril a Vilafranca. Els protagonistes de les cançons que interpretem són animals . Això és perquè ens vam adonar que a moltes de les cançons que interpretàvem hi havia animals, i vam aprofitar-ho per a crear aquest projecte amb els animals de fil conductor. En el repertori aprofitem alguna cosa que ja havíem fet a 'Maletes', recuperem algunes peces que teníem encara anteriors en projectes com el Màster Concert i inclouem peces des del Renaixement fins a l'actualitat. La majoria de cançons són del món coral, tradicionals, temes com 'Baixant de la font del gat', 'Músclo', 'Le chant des oiseaux', 'Elefant', 'Papa jo vull ser torero', entre d'altres.

· Us plantegeu fer música pròpia?
De moment, no, potser més endavant. La Magalí ja va fer un tema que surt al projecte 'Maletes' i l'Eloi també ha arranjar alguns temes. Però només música nostra, encara no. El que ens agrada molt és retocar peces i fer-les nostres, posar-hi el toc Mèlt.

· Què vol dir, aquest nom?
Mèlt és una paraula que no existeix, ens la vam inventar. En anglès, melt vol dir fondre's, desfer-se. I també vam partir de la idea de la mel de les abelles i de l'expressió que s'usa a Banyoles i a les Illes "això è melt", que fa referència al sentit gustatiu o al fet d'una cosa fantàstica, excelsa.

· Els que formeu el Quartet Mèlt sou exigents amb vosaltres mateixos?
Sí, som molt rigorosos i som, fins i tot, "torracollons" amb els músics amb els qui treballem. Ens agrada que surti el màxim de bé possible i ens encanta poder cantar 'a capella'.

Comparteix
M'agrada
Comentaris